“Sorumluluklar ve Paylaşımlar Üzerine…”

2 Dakika Okuma Süresi

Yazar: Hasan Barutçu (Arch’71)
Yayınevi: Boyut

YÖNETİCİLER, YÖNETİCİ ADAYI GENÇLER VE ÖĞRENCİLER İÇİN BİR REHBER
yayyn-copy.jpg Hasan Barutçu, Tepe Grubu’na uzun yıllar hizmet verdikten sonra 2001 yılında Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği görevlerinden ayrıldı. ‘Şirketlerin Sosyal Sorumlulukları’ konusunu, Tepe’deki deneyimlerinden hareketle bu kitapta anlatıyor.

“Bu kitabı yaşadığım deneyimlerimin çeşitli şirketlerdeki bugünün her yaştaki yöneticilerine, özellikle de yönetici adayı profesyonel gençlere ve öğrencilere bir örnek oluşturması için kaleme aldım.
“Daha doğrusu bunu bir görev olarak görüyorum.
“Ve onlara diyorum ki, esas işiniz şirketinizin verimli ve kârlı çalışmasını sağlamaktır. Öncelikle bu gelir. Ancak bu yetmez. Sosyal çalışmaları göz ardı ederseniz büyüyemezsiniz, saygın ve güvenilir olamazsınız. Bu türden çalışmalar hem topluma karşı bir görevinizdir, hem de hiç merak etmeyin, bir şekilde size geri döner.”

Hasan Barutçu

“Bu kitap, küresel kapitalist sistemin büyük bir depremle sarsıldığı bir dönemde yayımlanıyor. Finans sistemlerinde başlayan krizin, aşama aşama reel kesime yayılmasının sonuçlarını yaşamakta olduğumuz bu günlerde, olgular bizi sorumlu olmanın değişik anlamları üzerinde düşünmeye davet ediyor. Bu kriz sürecinde ve sonrasında burada yazılanların daha da önemle ele alınması bir gereklilik olarak gözükmektedir.”

İlhan Tekeli

1 Yorum

  1. demir can kılıç

    oldukça kapsamlı ve açıklayıcı bir eser. meslek alanından iyi bakış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir