Dergimizin 52. sayısı ilgi çekici ve zengin içeriğiyle sizlerle buluşuyor.
“Masaüstü” bölümü, tamamlanmamış veya halen yürütülmekte olan projelerden bir seçki içeriyor. Bu sayımızda addoffice, Özer\Ürger Mimarlık, Şanal Arc ve Yanardağ Mimarlık’ın projelerini bulabilirsiniz.
“SMD’lerden” bölümünde Türk Serbest Mimarlar Dernekleri’nin etkinlik ve faaliyetlerinden haberler sizlerle buluşuyor. “Yaka Resmi” bölümünde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Yalçın Oğuz, Tanju Kaptanoğlu ve Özcan Altaban hakkında kaleme alınan anma yazılarını bulabilirsiniz.

“Mimarlık Gündemi” bölümünde, “XIX. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” ve “Mimarlar Odası 49. Olağan Genel Kurulu’nun Ardından Yeni Dönem Merkez Yönetim Kurulu” haberlerinin yanı sıra Hasan Özbay’ın “XIX. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’2024 Üzerine” ve Ahmet Tükel’in “Yaşlandıkça Akil Olunduğunu Varsaymak Ödül Kazanma Hakkı Verir mi?” başlıklı yazılarına yer veriliyor.
“Yeni” sayfalarında Erkal Mimarlık tasarımı Antalya Nekropol Müzesi, Nun Architecture tasarımı Zeytinburnu Mozaik Müzesi, UrbAr Kentleşme ve Mimarlık Ofisi tasarımı Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ve Kumru Alpaydın’ın tasarladığı Nörom (Nörobilim Ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Araştırma ve Uygulama Merkezi) bulunuyor.
Prof. Dr. Figen Kıvılcım Çorakbaş’ın editörlüğünde hazırlanan “Modern Mimari Eserlere Geziler” serisinin 15. makalesinde Buse Baloğlu Yelken’in kaleme aldığı “Atatürk’ün Mimarı” Seyfi Arkan’dan Modern Mimarinin Temsili Niteliğinde Bir Yapı: Florya Atatürk Deniz Köşkü” ele alınıyor.
“Moderni Koruyamama(k)” bölümünde ise Şükrü Kocagöz’ün kaleme aldığı “İzmir Otogarı’nın Seyir Defteri” yazısını okuyabilirsiniz.
“Dünyadan” sayfalarında Aristides Dallas Architects tasarımı Villa V projesini, “Oradaydık” sayfalarımızda ise Berna Tanverdi’nin “Butan” başlıklı yazısını bulabilirsiniz.


