Hong Kong Mimarlık Fakültesinde 3 Sınıf çalışmaları
Batı Kowloon Kültür Bölgesi Yönetimi, (WKCDA) Hong Kong’da kültür izlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ana fikirlerden birisi kültürün kent yaşasıntısının kalitesini yükseltecek şekilde organik gelişmesini sağlamak için, bir bağlantı noktası oluşturmak, kültürle yetenekleri çekmek ve onların gelişmesine yardımcı olmaktır.
Bu atölyede verilen konular kent içinde sınırlı oldukça, kültürel açıdan gelişmenin sağlanabilmesi için sınırlı bir alanda nelerin yapılabileceği, içeriğin ne olacağı, nasıl bir organizasyon gerektiği konuları araştırıldı.
Bu tartışmayı başlatabilmek için, ikinci egzersiz, alan ve içerik analizlerine yoğunlaştı ve programatik cevabın geliştirilmesinin ve onun için bir vizyon oluşturmanın önemi ortaya çıktı.
Projenin hedefleri:
Harcourt Garden, Honk Kong’un kalbinde, Admiralty ve Wanchai arasında bulunmaktadır. Bu egzersizin amacı yerel şartların, bağlamın incelenmesi ve eleştirisi değil aynı zamanda Honk Kong’un kültürel, sosyal ve politik ortamının derinlemesine anlaşılmasıdır. Bir kültür kurumu toplumun bir parça olarak çevresine entegre olmalıdır. Bu hedeften itibaren, yerel koşullara cevap veren bir net vizyon ve strateji geliştirilmelidir. Her öğrenci kendi müze vizyonunu ve programını geliştirmeli, tasarım hedeflerini bunları içerecek şekilde düzenlemelidir.
Dersin tanımı:
ARCH2001. Mimari tasarım III (15 credits)
















Kaynak: Hong Kong üniversitesi
Çeviri : Mimdap



6 Yorum
İdil Baloğlu
Öğrencilerin bu çalışmaları yaparken oldukça zevk aldıklarını görebiliyorum. Tabiki her mimarlık öğrencisi gibi bazen isyan etmemek işten bile değil. Fakat öğrencilere gerekli atölyelerin ve donanımın sağlandığına eminim. Bugün bazı mimarlık bölümlerinde bırakın gerekli yer tahsil edilmesini mimarlık öğrencileri atölye çalışmalarına katılmayı bile red ettiklerini görüyorum. Bir mimarlık öğrencisi olarak atölye çalışmalarına katılmayı yürekten isterim.
Mimarlığın kolonlardan ibaret olmadığını her sene daha iyi görebiliyorum. Kendimizi en iyi açıklamanın yolu böyle projeler olduğuna eminim. En basit atölye çalışması olsa bile
irfan yavuz
bu goruntunun, ogrencilerimizin herseyin prezentasyondan ibaret sandiklari ruyadan uyanmalarina vesile olmasini dilerim. mimarlik yasanan kutleler yaratma sanatidir ve gorsellikten baska birseydir. hong kong tabi bu isi icin sansli ve bereketli bir cografya. ama yaklasik yirmibes yildir mimarlik fakultelerimizde tersine bir surec yasaniyor; yaratici mimari tasarimlama yerini grafik tasarimlamaya kadar indirgemis durumda. urunun proje degil de bina oldugunun artik hatirlanmasi gerekir. hocalarimiz da artik uyanmalilar. guzellik icten gelir. makyajlar/imajlar yalandir. ve her yalanin genellikle cok uzun olmayan bir raf omru vardir.
Leman Ardogan
Çalışmaları çok başarılı buldum.
pelin katarcı
müthiş projeler ve bu yaşta bu tasarımlar çok çok iyi gerçekten çok beğendim.
Anonim
ÖZGÜR FİKİRLERİN DEN ÖTÜRÜ ÖVGÜYÜ HAKEDİYORLAR…
Hakan Yüzbaşılar
Yaşasın gençler…