SOM’un Helier Caddesi’nde yapacağı üç bina için jersey kenti plan onayını verdi.

25 bin 500 metrekarelik konut projesi, gayrimenkul geliştirici Dandara’nın kentin kıyı kesiminin bir bölümünü kaplayan 300 yeni rezidansı bulunan Castle Quay kompleksine ek olarak yapılıyor.

Projenin ikinci aşamasına alanın yarısından fazlasının ayrıldığı kamusal alanlar ve yeni yaya alanları yapılacak. Konutların %80’inden fazlasının marina ve deniz manzarası bulunurken SOM her bir birimin tasarımının deniz kabuğundan esinlenildiğini açıklıyor.

Projedeki en önemli görülen öğeler ısı tutulmasını önleyen cam cephe ve dokulu taş. Her binanın ortak kullanılan bir terası ve biyolojik çeşitlilik barındıran çatı bahçesi bulunuyor.

Mimar aynı zamanda sanatçı Stephen Cox’la de iş birliği yaparak Castle Quay’in kentsel alanlarına bir heykel yerleştirecek.

İnşaatın 2012 yılında başlaması ve 2015’te tamamlanması hedefleniyor.
Yazı ve Görseller: BD Online
Çeviri: Mimdap


