Hayalindeki müze AKM’ye yapılacak

2 Dakika Okuma Süresi

Ulus’un tarihi yapısını ortaya çıkarmak için çalışmalara başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara’ya büyük bir müze yapılacağını açıkladı. “Büyük Türkiye Müzesi” adını taşıyacak olan yapının yeri olarak ise Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanı düşünülüyor.

egunay.jpgKüçük küçük müzeler yerine, bölge müzeleri fikrini desteklediğini belirten Bakan Günay, yeni projenin Anadolu uygarlıklarını kapsayan, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin 5-10 katı büyüklüğünde olacağını vurguladı. Türkiye’de böyle bir müzenin hep eksikliğini hissettiğini ve hayalini kurduğunu ifade eden Günay, “Neden böyle bir müzemiz yok? Belki dünyadan birileri sadece bu müzeyi gezmek için gelecek. Böyle bir şey yapmamız gerekir” dedi.

“Sınırlı tarihi olan ülkeler bunu yaparken, on binlerce yıl tarihi olan Türkiye de bunu yapmalıdır. Bunun yeri de Ankara olmalıdır” diyen Günay, çalışmalar için de düğmeye başladı. Bakanlık, “Büyük Türkiye Müzesi” firkirinin hayata geçirilmesi için üç kişi Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden, üç kişi de Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nden olmak üzere altı uzman görevlendirdi.

Kaynak: Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir