Güzel Mimari Eserleri Halkımızla Birlikte Seçiyoruz Etkinliği Sonuçlandı

4 Dakika Okuma Süresi

Ülkemiz insanı yalnızca tarih boyunca ürettiği mimarlık örnekleri ile övünmekle yetinmemeli, bugünün ve geleceğin gereksinmelerine de yanıt bulmalıdır. Doğayı, çevreyi ve var olan tarihsel değeri korumanın yanı sıra, Ülkemiz mimarlık birikimine, çağdaş ve kimlikli mimarlık değerlerinin üretilmesinin koşullarını oluşturmalı, bütün olumsuz koşullara karşın yaşamımıza anlam katan günümüz mimarlık örneklerine değer vermelidir.

Yerel ve bölgesel değerleri gözeten mimarlık örneklerine çağdaş mimarlık örnekleri ekleyerek ülkemizin mimari varlığının artırılması, yerleşimlerin bu yolla yaşanabilir kılınması ve Ülkemizin uluslar arası bağlamda eşit ve karşılıklı mimarlık hizmetlerinin sunumuna da rehberlik etmelidir.Bu bağlamda; kalıcı, sürdürülebilir, kimlikli ve çağdaş bir çevrenin oluşumunun sağlanması; “binlerce yıllık mimarlık ürünlerine sahip ülkemizin yeniden mimarlıkla buluşması” dır.

Kentin, kentlinin, halkın mimarlıkla buluşmasına katkıda bulunmak, kentte üretilen yapıların niteliğinin artırılmasını sağlamak, yüklenicileri bir yandan kent kimliğine katkı koyarken bir yandan da kentte daha nitelikli yapıların inşa edilmesine özendirmek, halkın da yaşadıkları kente, çevrelerine sahip çıkmalarına katkı koyması ve kentlilik bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Güzel Mimari Eserleri Halkımızla Birlikte Seçiyoruz Etkinliği” kentlimizin oylarıyla sonuçlandı.

Dünya Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında, Ülkemiz Mimarlık Politikalarının halka tanıtımı ve hayata geçmesine katkı koymak üzere, Antalya kentinde bulunan her türlü en güzel “Mimari ürün” lerin kentlilerle beraber seçildiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Güzel Mimari Eserleri Halkımızla Birlikte Seçiyoruz Etkinliği”nde ödüle değer görülen yapıların mimarlarına ve yapı sahiplerine, Sheraton Hotel de düzenlenen ödül töreni ve kokteyl ile plaketleri verildi.

“Güzel Mimari Eserleri Halkımızla Birlikte Seçiyoruz Etkinliği” ödül töreni Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Osman AYDIN’ın konuşması ile başladı. Daha sonra törene katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK tarafından ödül sahiplerine plaketleri verildi. Ödül töreninin sonunda Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK kısa bir konuşma yaparak, ödül alan mimarlar ile yapı sahiplerini ve kentlinin mimarlıkla buluşmasına, kentte üretilen yapıların niteliğinin arttırılmasına katkı sağlayacak olan bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Mimarlar Odası Antalya Şubesini kutladı. Ödül töreninin ardından kokteyle geçildi.

Kentlimizin aday gösterdiği 34 yapıdan, Konut ve Kamu-Ticari Yapılar olarak iki ayrı dalda halk oylamasına göre en çok oy alan yapılar arasından, Konut yapılarında 3 yapı, Kamu-Ticari Yapılardan 3 yapı ödüle değer bulunmuştur.

Konut Yapılarında:

a.jpg

123.jpg

Altınkum Konakları I. Etap Yapısı ile Mimar Bilal ATEŞ-Mimar Oya GÖHER ATEŞ

b.jpg

219.jpg

Antalya Loft Yapısı ile Mimar Recep ESENGİL- Mimar Nuran ESENGİL

c.jpg

316.jpg

Kadı Konakları Yapısı ile Mimar Yavuz CANÖZ- Mimar Şevkiye ERDAL- Mimar Seval GELEN

Kamu-Ticari Yapılarda

d.jpg

413.jpg

Terzioğlu Hukuk Büro Binası ile Y.Mimar Okan KOLOĞLU

e.jpg

59.jpg

Pınarlar İdari Yönetim Binası ile Mimar Hüseyin Altan UYSAL

f.jpg

67.jpg

Gürteknik Yönetim Binası ile Mimar Şevket ALTINDAL

Kaynak: Mimarlar Odası Antalya Şubesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir