Polonya’nın Gdansk kentinde inşa edilecek “2. Dünya Savaşı Müzesi” için 26 Ocak 2010 tarihinde açılan uluslararası mimari proje yarışmasında 1. aşamayı geçen 129 proje grubu arasında yapılan ikinci aşama değerlendirmesi sonucunda Selim Velioğlu, Erce Funda, Orkun Özüer, Ersen Gömleksiz’den oluşan Türk ekibi mansiyon kazandı.
1 Eylül Dünya Barış gününde açıklanan sonuçlar şöyle:
1. Ödül: Studio Architektoniczne, Polonya

2. Ödül: Piotr Płaskowicki & Partnerzy Architekci, Polonya

3. Ödül: BETAPLAN S.A., Yunanistan

1. Mansiyon: Ad Artis Emerla jagiełłowicz Wojda Spółka jawna, Polonya

2. Mansiyon: DIZARH” Ltd., Bułgaristan
3. Mansiyon: Selim Velioglu, Erce Funda, Orkun Özüer, Ersen Gömleksiz, Türkiye



4. Mansiyon: Domino” Grupa Architektoniczna Wojciech Dunaj, Polonya
Daha fazla bilgi için: https://www.muzeum1939.pl



8 Yorum
ferhan güner
Velioğlu ve ekibini bu üstün başarılarından dolayı kutlarım. Çok iyi iş sahiden. Daha nicelerine.
Kazım Özcan
Çok nefis bir proje. 1. ödül hakikaten en iyisi. Ama bizim ekibimizin projesi de gerçekten olağan üstü. Tebrikler .
melek genli
Studio Architektoniczne grubunun birinci bizim ülkemizinden Velioğlu ve ekibinin mansiyon aldığı bütün projeler uluslararası standartta ve muhteşem gerçekten. damıtılmış gibi adeta.
mehmet ocak
çok nefis projeler. örnek alınası bir durum hakikaten. bizden katılan ekibin projesi de çok güzel. başarılılar ve ödülü hak etmişler.
Nihat Özer
Bütün projelerdeki sadelikli dil öne çıkmış. Hepsinde kütle algısı ile ortak bir düşünce sergilenmiş. 2. Dünya Savaş ile ilgili çok başarılı bir kompozisyon elde edilmiş. Sayın Velioğlu ve ekibinin işi de çok başarılı. Ellerine sağlık.
ali gençkal
ödüller hepsi gerçekten birinci sınıf bir yarışmanın sonuçlarına verilmiş gibi.
türk ekibini de ayrıca kutlarım çok başarılılar gerçekten
Lalehan
ben de sayın velioğlu, funda, özüer ve gömleksiz’den oluşan ekibimizi kutluyorum. uluslararası bir platformda alınan bu mansiyon çok değerli.
Cemal Kozlu
Polonya’dan Studio Architektoniczne tarafından alınan 1. ödül tek kelimeyle nefisti ve mimdap bunu bir süre önce sayfalarına taşıyarak bize gösterdi. Ancak aynı yarışmaya katılan Türk ekibin de projelerini vermesi ülkemiz mimarlık ortamı açısından aydınlatıcı ve faydalı. Yayıncılık anlayışı yönünden bu davranış kutlanmaya değer. Çünkü yurtdışı yarışmalarda bizim ekiplerimizin derecesi ne olursa olsun projelerinin katılması önemli Aynı zamanda bu projlerin diğerleri içinde aldığı konum da mühim.
Selim Velioglu, Erce Funda, Orkun Özüer, Ersen Gömleksiz tarafından tasarlanan proje her türlü övgüye değer. Ben de şahsım adına kutlarım.