İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğrenci Sergisi

2 Dakika Okuma Süresi

İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin güz ve bahar döneminde yapmış oldukları çalışmalar Tepekent Yerleşkesi giriş fuayede düzenlenen bir sergiyle ziyarete açıldı. 12-26 Nisan 2017 tarihleri arasında açık kalacak sergi kapsamında;

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1. sınıf öğrencilerinin Projeye Giriş dersinde yapmış oldukları aydınlatma çalışmaları; atık malzemeden üretmiş oldukları mobilyalar ve çok işlevli üniteler,
  • 2. sınıf öğrencilerinin konut projeleri çalışmaları,
  • 3. sınıf öğrencilerinin mobilya uygulamaları ve etnik restoran çalışmaları,
  • 4. sınıf bitirme dönemi öğrencilerinin müze projeleri

sergilenmekte…

 

 

2016-2017 Bahar Dönemi Projeye Giriş dersinin ilk proje çalışmasında öğrencilerden, eskiz kâğıdı, maket kartonu ve çıtalarla lambader tasarlamaları istendi.  Kısa süreli bu çalışmadan sonraki proje çalışmasının konusu ise, atık malzemelerden mobilya ya da çok işlevli ünite tasarımı olarak belirlendi.

 

 

 

 

 

 

Dört haftalık süreçte 5 farklı öğrenci grubu, bebek odası için çok işlevli ünite; iki kişilik okuma ünitesi; kitaplık ve oturma ünitesi; mutfak ve oturma ünitesi; ofis masası ve kesonu tasarladılar.

 

 

 

 

Çalışmanın amacı, henüz tasarım eğitimine yeni başlamış ve proje deneyimi olmayan öğrencilere çevrelerinde buldukları atık malzemeleri kullanarak gerçek ölçekte fonksiyonel bir tasarım yapmanın heyecanını yaşatmaktı.

 

 

 

 

Öğrenciler, proje sürecinde malzemenin kimliğini yok etmeden çok farklı malzemeleri bir araya getirerek seçmiş oldukları konulara ilişkin tasarım problemlerine çözümler geliştirdiler. Stüdyo ortamında yapılan çalışmalarda öğrenci grupları gerek malzeme, gerekse uygulama ve çözüm konusunda karşılıklı etkileşim içerisinde proje sürecini tamamladılar.

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir