Doğa içinde yazlık tasarımı

3 Dakika Okuma Süresi

Byron’ın Parçaları…
Tasarım: Shane Thompson Architects

Brisbane mimari firmasının önderliğinde Shane Thompson Architects, Byron Bay ismiyle Avustralya plajlarında; Byron bölgesine yeni parçalar tasarladılar.

 

 

 

 

                        Merkez yapılanma planı

 

 

Proje plaj cephesi olarak neredeyse iki kilometre ve 50 dönüm arazi üzerinde eşsiz ve özel site şeklinde düşünülmüştür.

 

 

Tasarımda eleştirilen ve tehlikede olan kıyıdaki yağmur ormanları, doğal göller, göletler ve çeşitli yaban hayatı da dahil olmak üzer bir çok tabii olguyu kendi peyzaj alanı içinde alıp korumuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kum tepeleri, yerli ağaçlar, okyanus ve göller  ile  merkez tesisleri ve konaklama (94 Villa) Shane Thompson Architecture ile  tasarlanmış,  yerel yapıdan ve doğal olarak oluşan formlara esinlenilmiştir.

 

 

 

 

 

 

Dinlenme, eğlence ve konferans tesisleri, yapılaşmayı sınırlayıcı kum tepelerini temsil eden üç ayrı pavyonda toplanıp doğal oluşum muhafaza etmeye çalışılmıştır. Bu merkez tesislerinin bir imza gibi kavisli şekliyle tesisi birleştiren ve ikonik biçimi tasarıma egemen olan organik formdan kaynaklanmaktadır.

 

                       Tip Stüdyo Bölümü

 

Renk düzenleri, desen, doku manzaraya ve çevreye uygun olarak ele alınmıştır.  Sitenin ve bölgenin çevresel ve kültürel hassasiyetleri güçlü bir bağlantı oluşturma, geleneksel ve kırsal faaliyetlerden etkilenme burada ana temadır.

Lagün havuzu ve su oyunları sonsuzluk hissini güçlendirirken ortak kullanımı teşvik eden ateş çukuru ve şezlonglar kullanıcılara açık tutulmuştur.

 

 

Tesiste en fazla % 10 bina yoğunluğu, bina oturum yoğunluğu düşünülerek,  sürdürülebilir tasarımın bir örneği yaratılmak istenmiştir. Shane Thompson Architects, gelecekte bakım ve sulama taleplerini en aza indirmek için orijinal DUNAL ve wallum manzaraların  yeniden kurulması önerisinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu projede doğa-İlk yaklaşım çevresi dengesi maksimumum oranda gözetilmiş,  65.000’in üzerinde yeni yerli ağaçlar ve bitkilerle ve tek katlı binaların aralara serpiştirilmesiyle tabiata uyumlu ortam sunulmuştur.
Yapının uygun maliyetlerde oluşması ve bütçenin yeterli kalması için geleneksel yapı biçimleri tercih edilmiştir.

 

 

 

Bu projeyle Shane Thompson Mimarları, bilinçli toplum ve lüksten geri çekilme yer duygusu yarattı.

 

Proje bilgileri:
• Mimari: Shane Thompson Architecs
• Yer: Byron Bay NSW 2481, Avustralya
• Proje Yılı:2016
• Fotoğraflar: Brad Wagner, Christopher Frederick jones, Byron

 

 

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir