Tasarım: Perkins&Will

York Üniversitesi Sürekli Çalışmalar Okulu’ndaki (SCS) öğrenciler ve profesörler, çeşitli geçici yerlerde toplanmak zorunda kaldıkları için ciddi şekilde engellendi. Üniversite, Okulun ayırt edici karakterini vurgulamak, kampüse belirgin bir giriş oluşturmak ve katı çevresel hedeflere ulaşmak için yeni, amaca yönelik inşa edilmiş bir yapının önemini belirterek yanıt verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • York Üniversitesi Sürekli Çalışmalar Okulu Konsepti 

     

     

     

     

Çarpıcı, bükülmüş yapı, Okul için yeni bir yer sağlar, kampüsün güney sınırını işaretler ve yeni bir halka açık plaza oluşturur. Binada akademisyenler ve personel için açık, aydınlık işyerleri, son derece uyarlanabilir sınıflar, sosyalleşmek ve birlikte çalışmak için ortak alanlar ve öğrenci çalışma alanları bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

York Üniversitesi Sürekli Çalışmalar Okulu girişimi, karbon emisyonlarını azaltmaya ve kullanıcı sağlığını artırmaya odaklanmaktadır. Plan, LEED Gold sertifikasyonuna yöneliktir ve Net-Sıfır Enerji ve Net-Sıfır Karbon olasılığını araştırmaktadır. Pasif Ev tarzı bir bina zarfı, açılabilir pencereler ve dinamik soğutulmuş tavanlar kullanılan önlemlerden sadece birkaçıdır.
Yüksek verimli ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemleri, Pasif Ev tasarım ilkeleriyle birlikte, York Üniversitesi Sürekli Araştırmalar Okulu’nun Net Sıfır Enerji hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için üretilmesi gereken yenilenebilir enerji miktarını azaltarak enerji tüketimini büyük ölçüde azalttı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Tom Arban Fotoğraf

 

 

 

 

 

 

Tasarım yöntemi, az sayıda kaynak kullanılarak mevcut yapılı çevreden resmi olarak farklıdır. Ekolojik sürdürülebilirlik ve misafirperverlik için yüksek hedefler, binanın bükülmüş şeklinin maliyetleri de dahil olmak üzere mümkün olan her yerde maliyetleri azaltmayı gerektiriyordu. Buna karşılık, tasarım standart, ticari olarak temin edilebilen parçaların tekrarından en iyi şekilde yararlanmak için katı geometri kullanır. Zemin plakaları dikdörtgendir ve binanın akışkan şeklini oluşturmak için paylaşılan bir merkezin etrafında döndürülür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım Yaklaşımı. ©Perkins&Will

 

 

 

 

 

Kuzey ve güney cepheleri, yapıyı bir bütün olarak bükerek çift kavisli bir şekil alır. Geleneksel ve çift yönlü simetriyi kullanarak, üçgen açılı bir panel deseni, binanın merkez noktası etrafında dönerken binanın uzun ve kısa cephelerinde tekrarlanan panel formlarının bölgelerini üretir.
Perkins &Will, biraz eğilerek, York Üniversitesi Sürekli Çalışmalar Okulu için sürdürülebilirlik, kiracı sağlığı ve kampüs inşaatı hedeflerini de ilerleten çarpıcı yeni bir ev tasarlama gereksinimini yerine getirdi.

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

 

 

 

Mimarlar: Perkins&Will

 

 

 

 

 

Alan: 11200 m²

 

 

 

 

 

Yıl: 2022

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Doublespace Photography, Tom Arban Photography ve Lisa Logan Photography

 

 

 

 

 

Baş Mimarlar: Andrew Frontini, Safdar Abidi

 

 

 

 

 

Üreticiler: Alumicor, Carey Glass, İkinci Nesil Mefruşat, TK Asansör

 

 

 

 

 

Elektrik Mühendisliği: Smith+Andersen Makine

 

 

 

 

 

Mühendisliği: Smith+Andersen

 

 

 

 

 

Tasarım Ekibi: Safdar Abidi, Andrew Frontini, Dan McTavish, Jon Loewen

 

 

 

 

 

Şehir: Toronto

 

 

 

 

 

Ülke: Kanada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

3 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir