White Mimarlar: Stokholm Tele2 Arena
Mimarlar: WHITE ARKITEKTER
Yer : Tele2 Arena , Arenaslingan 14 , 121 77 johanneshov , İsveç
Mimarlar : Fredrik Källström , Monica von Schmalensee
Yıl : 2013
Fotoğraflar: Åke E: Lindman , Thomas Zaar
Proje ekibi: Magnus Croon , jesper Källgren , Raimo joss , Mats Anslöv Elin Hammarsten , Björn Norén joacim Wahlström , Dirk Noack , Bengt Mührer , jens Hansson , Björn Tegnell , Thomas Rudin , Eva Fabricius , Magdalena Franciskovic , Sofia Waernulf , Erik Eriksson Robert Niziolek , Anders Bobert , Hampus Trotzig , Rosmari johansson
Mimarının açıklaması: Tele2 Arena Stockholm’un yeni çok amaçlı arenasıdır. Bu Arena Beyaz Arkitekter tarafından tasarlanmış ve asimetrik şekli , saydamlığı ve mevsimlik Kuzey Işıklarını yansıtması ile tanınmaktadır. Arena spor etkinlikleri 30.000 ve konserler için 45.000 seyirci kapasitesine sahiptir .
Tele2 Arena dünya kentleri arasında önemli bir yere sahip olan Stokholm kenti için önemli bir ektir. Çok amaçlı kompleks – futbol maçları ve konserler için bir mekan ve çeşitli olaylar için olanaklar sunmaktadır- onu ziyaret eden herkes için unutulmaz bir deneyim yaratmak üzere dizayn edilmiştir.
Şeffaflık ve davetkarlık projenin ana hedefleridir.
Delikli metal cephesi , kendine özgü hasır sepet formu, kullanıcının içine girdiği formun belirgin olmasını sağlar. İç mekanlardan ise kent manzarasına açılır. Geçirgenlik ve açık hava hissi artarken yapı parlak, sağlam ve doğal görünümü ile dikkat çekmektedir.

Tele2 Arena Stockholm’un Globe bölgesinde, mevcut Globe arena ve Söder stadyumun yanında yeni ticari alanlar , otel ve ofis gelişimi ile birlikte bitişik büyük kamu alanları bütünleştirir. Sürdürülebilirlikle ilgili araştırmalar ise öncelikli olanın, çevresel etki değerlendirmesi ( ÇED ) çevre üzerinde arena etkisini değerlendirmek amacıyla yapılmıştır . Arena Miljöbyggnad ( Çevre Yapı ) sertifikasyon sistemine göre sınıflandırılır .
aksonometrik
Sürdürülebilirlik hedefleri aynı zamanda toplu taşıma yollarına yakınlığı ; bisiklet park alanlarınınsağlanması ; yakın istasyonlardan güzergahlarına erişim; İsveç ve İskandinav inşaat malzemelerinin kullanılması, minimize ulaşım özellikleri kalkınmanın çevresel etkisini azaltmak için bu stadyumda denendi.





















