Editör: Sonia Singh                     

Mimarlık stüdyosu TP Bennett, Leeds’teki tamamen elektrikli ofis binasının, sakinlerinin “sağlığını ve refahını iyileştirmek” için nasıl tasarlandığını açıklıyor.

11 &; 12 Wellington Place olarak adlandırılan bina, demiryolu raylarının renklerine atıfta bulunan bronz ve gümüş bir cepheye sahip, sitenin eski bir tren istasyonu olarak kullanımının estetiğinden yararlanıyor. Leaver, “Tasarım anlatısı gerçekten binanın yerinde döküldüğünü göstermekti” dedi.

 

 

 

Ofis binası, sitenin eski bir tren istasyonu olarak kullanılmasına atıfta bulunuyor

 

 

 

 

 

 

 

TP Bennett direktörü Andrew Leaver’a göre, bina İngiltere’deki en sürdürülebilir çağdaş ofislerden biri olacak şekilde tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

 

Leaver, videoda “Bina, BREEAM olağanüstü bir derecelendirme ve Fitwel iki yıldızlı bir derecelendirme elde eden, Londra dışındaki ilk NABERS tasarım incelemesi yapılmış beş yıldızlı binadır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TP Bennett’e göre, Londra dışında “olağanüstü” bir BREEAM derecesi elde eden ilk bina

 

 

 

 

 

 

 

 

24.000 metrekarelik bina, gelecekteki kiracılar için bir dizi farklı boyutta zemin alanı sunan dördüncü seviye ve üstü bağlantılı iki bloktan oluşuyordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Alt seviyelerde daha küçük zemin plakaları ve üst seviyelerde daha büyük zemin plakaları yaratan dördüncü seviye ve üstü seviyelerden bağlandılar, bu da potansiyel müşteriler için bir dizi boyut sunmak için harika” diye açıklıyor geliştirici MEPC’nin kıdemli geliştirme müdürü Miles Jones.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gümüş ve bronz cephe, demiryolu raylarının rengine atıfta bulunur

 

 

 

 

 

 

Jones, binanın “operasyonel enerjisinde inanılmaz derecede sürdürülebilir” olacak şekilde tasarlandığını açıkladı.

 

 

 

 

 

 

Yumuşak bir ortam yaratmak için resepsiyon alanlarında yeşil ekili duvarlara sahiptir ve üst katlardaki geniş camları mekanı gün ışığıyla doldurur ve geniş manzaralar sunar.

 

 

 

 

 

 

Leaver, “Hepsi elektrikli, gaz yok, bu yüzden binanın işletilmesinde fosil yakıt kullanılmıyor” dedi. “Ayrıca çatı terasları da var, böylece insanlar dış mekanlara erişebiliyorlar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leaver, “Mimarlar olarak, sadece çevreye saygı duymakla kalmayıp, binaları kullanan sakinlerin sağlığını ve refahını iyileştirmek için kolektif bir sorumluluğumuz var” dedi.

“Ve bu açıdan, bu binanın çok yüksek bir çıta oluşturduğunu görüyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir