Tomoaki Uno Architects tarafından Japonya’da ahşap kütük çerçevesi Orman Ofisi

4 Dakika Okuma Süresi

Editör: jon Astbury 

Kalın ahşap kütüklerden yapılmış sütunlar, eski bir apartman bloğunun dibinde yerel stüdyo Tomoaki Uno Architects tarafından yaratılan japonya’nın Nagoya Şehrindeki bu ofisi dolduruyor.

 

 

 

 

 

 

 

Orman Ofisi olarak adlandırılan küçük çalışma alanı, ofis alanının yarısında “ilginç bir şey” yaratılmasını isteyen bir müşteri tarafından görevlendirildi.

 

 

 

 

 

 

Tomoaki Uno Architects’in müşteri tarafından ikinci komisyonuydu, ilki Ogimachi Evi adında gökyüzü aydınlatmalı bir konuttu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomoaki Uno Architects japonya’da Orman Ofisi kurdu

 

 

 

 

 

 

 

“[Proje] için özel bir gereklilik yoktu,” diyor stüdyo kurucusu Tomoaki Uno, Dezeen’e.

 

 

 

 

 

“Genellikle işlevsel kısıtlamalar içinde çalışan biri olarak, bu benim için heyecan verici bir fırsattı” diye devam etti.

 

 

 

 

 

Sitenin doğal çevresine ve yakındaki bir türbeye dayanan Tomoaki Uno Architects, atmosferik, çok amaçlı bir alan oluşturmak için doğal malzemelere ve pürüzlü yüzeylere öncelik verdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma alanı kalın ahşap kütüklerden yapılmış sütunlarla doldurulmuştur

 

 

 

 

 

 

Uno, “Ise Tapınağı’na her yaklaştığımda hissettiğim eşsiz atmosferden uzun zamandır ilham almıştım” dedi.

 

 

 

 

 

 

“Büyük ağaçların düzensiz sıralarının bu his üzerinde güçlü bir etkisi olduğunu biliyordum. Bu nedenle, kalın kütükleri bir metafor olarak kullanmayı ve benzer bir şeyi yeniden yaratıp yaratamayacağımı görmeyi düşündüm “diye devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

Ortada bir masa yer almaktadır

 

 

 

 

 

 

 

İçeride, mevcut yapının betonu açıkta bırakılmıştır. Her ikisi de kaba agregalı betondan yapılmış, dairesel bir açıklığa sahip yeni bir zemin ve duvar ile birleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

Kabuklarından sıyrılmış ve bir ızgarada eşit aralıklarla yerleştirilmiş büyük ahşap kütükler, bir ormanda olma hissi yaratmak için beton zemine yerleştirilir.

 

 

 

 

 

 

 

Boyutları nedeniyle, gövdelerin yerine kaldırılmadan ve beton zemine dökülmeden önce yatay olarak Orman Ofisi’ne getirilmesi gerekiyordu.

 

 

 

 

 

 

 

Bu gövdelerden biri planlanan yere sığamadı ve hepsi Uno’nun “tesadüf” olarak benimsediği inşaat sırasında hafifçe eğildi ve yer değiştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolonlar kaba beton zemine yerleştirilmiştir

 

 

 

 

 

Uno, “Özetle, bu doğayla nasıl başa çıkılacağı sorusudur” dedi. “Bilinçli olsun ya da olmasın, mimarlar doğaya ve düşüncelerine nasıl yaklaştıklarının her yönüyle sürekli sorgulanıyor” diye devam etti.

 

 

 

 

 

“Bu projeyle inşa edilmemiş sınırları araştırdım ve doğada hissedilen ruhun varlığının mimarinin kökeni olduğunu doğrulamak istedim.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dairesel açıklıklı bir duvar eklenmiştir

 

 

 

 

 

 

 

Orman Ofisi’nin bir köşesinde mini mutfak ve banyo, merkezdeki büyük gövdelerin arasında küçük bir masa ve sandalyeler yer almaktadır.

 

 

 

 

 

Tomoaki Uno Architects, 1990 yılında Nagoya’da Uno tarafından kuruldu. Önceki projeleri arasında Aztek tarafından bilgilendirilmiş bir piramide sahip beton bir ev ve her ikisi de Nagoya’da bulunan dramatik ışık kuyularıyla aydınlatılmış minimal bir beton ev bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf Edmund Sumner’a ait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir