Tasarım: CAA.Studio
Samsun “Çok Amaçlı Salon”, yıkılan Samsun Oteli’nin “Balo Salonu”nun izleri üzerine inşa edildi. Eski Samsun “Balo Salonu” binası, düğün törenleri gibi birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. İnsanların hayatında da yerini almıştı.

Kent belleğinde yerini alan yapının korunması ve yaşatılması projede amaçlanmaktadır. Bina, Samsun Atatürk Kültür Merkezi ile şehir merkezinde “İlkadım” Anıtı arasında yer almaktadır. Binanın bulunduğu yeşil sahil şeridinde sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan yapılar bulunmaktadır.

Ana salonun cepheleri kıyıya paralel olarak mümkün olduğunca şeffaf tasarlanarak kıyı ve şehir arasında görsel bir bağlantı sağlanıyor. Bu şeffaflık sayesinde olaylar dışarıdan da algılanabilmektedir. Çelik yapı kullanımı, fonksiyonların ihtiyaçlarına göre seçilmiştir. Yapının mimari ifadesi genellikle strüktürel sistemin ifade edilmesiyle sağlanır.

Binayı çevreleyen metal kafes sistemi, işlevlerine göre nadir hale gelmekte ve cephelerde düzensiz bir ritim oluşturmaktadır. Binada 600 metrekarelik iki ana salon ve iki küçük toplantı odası alanı bulunuyor. İki katlı bir fuaye alanı, konuklarını heykelsi bir merdivenle karşılıyor.

Proje Bilgileri:
Mimarlar: CAA.Studio
Yer: Samsun, Türkiye
Baş Mimarlar: Alişan Çırakoğlu, Ilgın Avcı
Tasarım Ekibi: Alişan Çırakoğlu, Ilgın Avcı, Deniz Yazıcı, Oya Esen, Batuhan Kumru
Alan: 2500.0 m2
Proje Yılı: 2016
Fotoğraflar: Yerçekimi
Proje Adı: Samsun Çok Amaçlı Salon

Kaynak: www.arch2o.com



1 Yorum
jale kayacık
Yani, hoş diyelim, yeni teknolojiyi yansıtıyor, fonksiyon çok amaçlı biraz bolluklar var. Bir de eski izi nerde farkediyoruz?