Kent siluetine zarafet katacak, heykelimsi ofis kuleleri…
C. F. Møller Architects, Kristin jarmund Arkitekter ile birlikte katıldıkları, Norveç’in en büyük gayrimenkul yatırımcılarından biri olan KLP AS’nin Oslo kentinde yaptırmak istediği yeni proje için açtığı tasarım yarışmasında birinci oldu. “Crystal Clear” (Duru) olarak adlandırılan proje, yerden, heykel gibi bir küme oluşturacak şekilde organik olarak yükselen üç kuleden meydana geliyor ve üst üste dizilmiş prizmatik hacimlerden oluşuyor.Toplamda 90 bin metrekarelik ofis, ticaret alanı ve muhtemelen konut barındıracak olan proje, ana istasyonun hemen yanında, eskiden postane olan, kentin en değerli arazilerinden birinde yer alıyor. “Crystal Clear”, kentin siluetine bağlanırken, Oslo’yu Avrupa’nın en modern kentlerinden biri haline getirecek olan diğer projeleri de birleştiriyor.
C.F. Møller’in ortağı ve mimarı olan Mads Mandrup Hansen, “Crystal Clear, modern bir İskandinav kuleleri dizisi olarak benzersiz bir öneridir. Kente karışmak ve çağdaş, canlı kıyı bölgesine bağlanmak için, kentin stratejik çabalarına heyecan verici biçimde eklenirken, aynı zamanda KLP Eiendom’ın İskandinavya’daki en çığır açan son teknoloji ürünü ofisini yapma vizyonunu da karşılayan Norveçli kentsel bir kaya…”“Crystal Clear bize Oslo kentinde özel, yeni bir proje hazırlayarak, Norveç’teki pozisyonumuzu sağlamlaştırmamız ve ofisimizin üstün yeteneklerini sergileme şansı verdiği için gurur duyuyoruz.” şeklinde açıklama yapıyor.
3 ile 5 yıl içinde tamamlanması beklenen Crystal Clear için mühendis olarak da ATKINS ve Norveçli Erichsen og Horgen AS görevlendirildi.Yazı ve görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap


