Şu anda, evrensel yerel sanatların gezilebildiği birkaç yer kalmıştır: Meksika ve Güney Amerika. Ancak bu bölgelerde de sanatçılar yeterli dokümantasyonlara sahip değildir.

Geleneksel müzeler çocuklar ve gençler için istemeden götürüldükleri kabus gibi yerlere dönüşmektedir. Çoğu zaman zorla götürülmekte ve kötü anılarla ayrılmaktadır. Çoğu yerde eski binalar bu ortama katkı sağlamaktadır.
Temaları ve koleksiyonları ile entegre olmuş bir müze ve insani çevreyi Georgina DeCarli’nin kitabında buluyoruz. O sürdürülebilir müzesinde, çağımızın müzesini kültür mirasının koruyucusundan öte ve doğal sosyal bir olgu olarak tanımlamakta.
Farklı etkinliklerin bir araya gelmesi, yarı açık alanlarda karma kullanımların teşvik edilmesi, özellikle genç insanlar için alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olacaktır.
Proje San Rafael, Escazú stratejik bölgesinde, Kosta Rika’da yer almaktadır. Yatırımlar sonucu, yapıcı ve ticari genişleme gerçekleşirken sosyal alanlarda boşluklar oluşmuştur.
Alışveriş merkezlerini ziyaret etmek genç insanlar için artık daha çekici gelmektedir.
Orta Amerika Sanat Müzesi (İspanyolca kısaltması ile MUCCA) bu özelliklere sahiptir: Müze tarafı (resim, heykel ve diğer sergiler), sanat için çeşitli derslik ve atölyeler, çocuk alanı (interaktif oda), geçici sergi galerileri, parkta inşa edilmiş bir kafe, konser salonu ve açık hava tiyatrosu. Bu bahçe ve yollar, müze insanlarını yönlendiren büyük ana lobi olarak hizmet vermektedir.
Köprüler, rampalar ve şeffaflık süreklilik, görüş kavramını ve farklı alanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirmektedir.
josep Maria Montaner, kitabında XXI yüzyılın Müzelerinde, müze mimarisinin geleceğini, konsolide kentsel alan içinde, şok etkisi yaratan bir bina olarak tanımlamakta.
Bu kentsel mekanın ortasında bir çığlık gibi olmalı!
Proje adı: Orta Amerika Sanat ve Sanat Merkezi’nde için bir Müzesi
Tasarımcı: Alejandro cristia Batista
Danışman: Arch. Hernán Ortiz O.
Okul: Kosta Rika, Universidad Hispanoamericana, Mimarlık okulu
https://www.facebook.com/acristalab
Kaynak:Arch2O Çeviri:Yılmaz Kuyumcu









1 Yorum
emine üstündağ
hem doğal hem teknolojik ve hem de etkileyici. güzel düşünce güzel işlenmiş.