MVRDV, Hollanda’nın Eindhoven kentindeki karma kullanımlı kule tasarımını açıkladı . Strijp-S bölgesinin kalbinde yer alan Trudo konut derneği ile yapılan ortaklık, “The Tribune” adlı benzersiz projeyi ortaya çıkardı. ” Bina, sakinlerin ve misafirlerin aşağıdaki halk meydanını görmesine olanak tanıyan basamaklı tribün benzeri bir şekle sahiptir. Strijp-S, bir zamanlar Philips elektronik şirketinin fabrika kompleksinin bir parçasıydı ve Philips’in 1990’larda şehirden ayrılmasından bu yana artık Eindhoven’ın kültür merkezine dönüştü. Şu anda yoğun bir merkez ve Hollanda Tasarım Haftası’nın gerçekleştiği yer; Bölgeyi çevreleyen yenilenen fabrikalarda ve modern yüksek binalarda çeşitli yaratıcı girişimler ve sakinler kuruluyor.

MVRDV

©️MVRDV

MVRDV tarafından oluşturulan Tribune, Ketelhuislein’de iki katlı ince bir binaya daralmadan önce sekiz katlı yükselişiyle bölgenin endüstriyel geçmişini yansıtıyor ve böylece yeşil çevreyle birleşiyor. Ketelhuisplien’in meydanının yakınındaki iki katlı binası, geniş alan ile Tribune’ün dağlık yapısı arasında köprü oluşturuyor. Ahşap dış cephe sıcaklık hissi yaratıyor ve 2019’un en başarılısı olan Hollanda Tasarım Haftası – Biobasecamp da burada düzenlendi.

MVRDV

©️MVRDV

MVRDV’nin Tribune’ü, bölgenin endüstriyel mirasını takip eden bir tasarımdır. Ketelhuislein’de iki kata inmeden önce sekiz katı var ve çevreyle entegrasyonun mükemmel bir örneği. Geniş açık alan ile Tribune’ün yüksek binası arasındaki iki katlı kompleks, Ketelhuisplien meydanıyla birlikte bir aracı görevi görüyor. Ahşap bir cepheye sahip olan Hollanda Tasarım Haftası temalı bina, diğerlerinin yanı sıra 2019 Biobasecamp’ın dinamik aktivitelerini eş zamanlı olarak gösterirken aynı zamanda sıcaklık da sağlayabiliyor.

MVRDV

©️MVRDV

Sürdürülebilirliği teşvik etmek için MVRDV, Tribune’ün çok sayıda ağacın ve parmaklık görevi gören uzun saksıların dikildiği merdivenlerine minnetle yeşillik ekliyor. Üstelik The Tribune’de biyolojik çeşitliliği artıracak ve su akışını kontrol edecek devasa özel yeşil teraslar bulunuyor. Bu yeşil noktalar , sakinler arasında bir topluluk duygusunu teşvik etmek için özel alanlar ve topluluk alanları ve bağlantı merdivenleri sağlıyor. Leidingstraat’a doğru olan genişletme sürecinde, kamu güvenliğine ve bağlantıya katkıda bulunan, kamu gözetleme alanı olarak kullanılan bir iskele bulunmaktadır.

MVRDV

©️MVRDV

Muya Ruud, binanın alt iki katında perakende mağazalar, restoranlar , kafeler ve ofisler için uygun ticari alanlar yarattı . Üstelik dairelere, içeriden doğal gün ışığı alan geniş iç koridorlardan erişiliyor. Özetle, bu koridorların tasarımı, bu koridorlardaki toplulukların birbirine tutunmasını sağlayan etken; koridorlar aktif caddeler gibidir ve insanlar komşularıyla buluşup etkileşime girebilir.

Diğer yandan MVRDV geçtiğimiz günlerde Shenzen’in Qianhai Körfezi’nde büyük ölçekli bir konut kompleksinin inşasını duyurdu. Hollanda merkezli stüdyo ayrıca Berlin’de LXK Ofisi ve Konut Kampüsü’nü inşa etmeye başladı. Ayrıca MVRDV yakın zamanda konutların geleceğini belirlemek için birlikte yaşama olasılığını ele alan yeni bir tasarım çalışması yayınladı.

Kaynak:www.arch2o.com

One Comment

  1. tabi işlevsel, ne bileyim, yeşil bahçe filan ama çok da yaratıcı bir durum değil. bunu şişli belediyesine uygulama projesi diye götürsen kimse dönüp bakmaz. ama mvrd yapmış, sanki icat bulmuş, sıradan bir çalışma görüşümce.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir