Montecito Residence, Montecito, CA, 2008: Tom Kundig

1 Dakika Okuma Süresi

Montecito Residence’ın tasarım ilkesi, peyzaj üzerinde hafifçe oturan müşterinin yaşaması için akıllı bir ortam sağlamak ve çevre güzelliği ile iki yönlü etkileşim içinde olmaktır.


Bunu başarmak için az malzeme paleti ile (çelik, cam, beton)gerçekleşen uygulamada iç mekanların tüm çevre peyzaja açılması sağlanır. Tam boy sürgülü kapı ve pencereler, mobilyalar, evin de bir manzara oluşturmasını sağlayacak şekilde konumlanmıştır.

Köpek seven istemci ailesinin ayrılmaz bir üyesi olan üç golden retriever ev halkı arasında yer almaktadır. Evin genelinde 30 metre uzunluğunda giriş salonu ve beton zeminler sıcak güney Kaliforniya iklimde iç mekan ve serin yerler sağlar. Dayanıklı malzemeler ve mobilyalar bu köpek dostu ev için iyi bir performans unsurlarıdır.

Kaynak:Tom Kundig
Çeviri:Mimdap

1 Yorum

  1. pelin kara

    ıssızlık içinde çok farklı bir kütle kurgusu ve silüete sahip sahiden. tasarımcıyı kutlamak gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir