Jorge Urias, Meksika’da çentikli tuğla apartman kompleksini tanıttı
DVS 03 Apartmanları olarak bilinen üç bina, ortak alanlar, bahçeler, spor salonu, havuz ve iş merkeziyle çevrili alçak katlı tuğla apartmanlardan oluşan Villa Serena kompleksine eklenmiştir .

ABD’nin New York kentinde ve Meksika’nın Ciudad Juárez kentinde merkezleri bulunan Jorge Urias Studio , Ağustos 2023’te 3.250 metrekarelik (35.000 fit kare) genişlemeyi tamamlayarak, halihazırda altı binanın bulunduğu komplekse 33 birim daha ekledi.
Ekip, “Sahanın titizlikle incelenmesi ve orijinal binaların akslarının analizi, yeni sektör ile mevcut çevre arasında doğrudan ilişkiler kurmak amacıyla tasarım sürecinin başlangıç noktasıydı” dedi.

Üç bina, düzensiz üçgenler halinde düzenlenmiş ve ince metal korkuluklu açık hava beton merdivenlerle birbirine bağlanan üç küçük formdan oluşuyor . İnce bir beton yürüyüş yolu, üst katlardaki birimler arasında bir köprü oluşturuyor.
Bloklu formlar, üç katlı kompleksin zemin katında konsol ile en üst katında geriye doğru eğimli köşeler arasında değişen imza niteliğindeki “çentikli” köşelere sahiptir.
45 derecelik “kesikler” katın yüksekliğini uzatıyor ve tuğlaların beton bir çerçeve etrafında birbirine kenetlenmesi ve kaydırılmasıyla oluşturuldu.

Bir ve iki yatak odalı birimler , hem iç mekanı gölgelendiren hem de “binanın cephesinde dinamik bir ışık ve gölge oyunu yaratan” özel balkonlar ve teraslarla çevrilidir .
Birim bloklar arasındaki ayrım, binaların tüm yüksekliği boyunca uzanan daha derin gölgeler oluşturur.
Katlar arasında açık gri renkli veri hatları oluşturan beton döşeme plakalarıyla bölünen, kırmızı, pembe ve pas renkli tuğla kaplı hacimler, ikinci katın pencere ve balkonlarının kaydırılmasıyla farklılaştırılmış ve iç mekanlardaki nispeten benzer düzenlemelere rağmen, cephede bir dizi bireysellik yaratılmıştır.
Ekip, “Bunlar iç mekan alanını akıllıca en üst düzeye çıkarıyor ve dairelerde işlevsel depolama çözümleri olarak da kullanılıyor” dedi.
“Bu, her biri kendine özgü karaktere sahip, zengin ve çeşitli bir mimari deneyime katkıda bulunan 33 ayrı dairenin ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.”

Tuğla ve betonun ağırlığı, balkonlara yerleştirilmiş zarif metal korkuluklarla bir araya getirilirken, beyaz metal çerçeveli sürgülü cam kapılar ve pencereler cephelere parlak bir detay katıyor.
Balkonların iç kısmında ve merdiven boşluğunda alttaki beton ortaya çıkarılmış ve turuncu renkli sıva ile kaplanmıştır.
Son zamanlarda tamamlanan diğer tuğla apartman blokları arasında Hollanda’da Martens Willems & Humblé Architecten tarafından tasarlanan kavisli, kırmızı bir kompleks ve İran’da Hooba Design Group tarafından tasarlanan sırlı bakır renkli tuğlalarla vurgulanan bir kompleks yer alıyor.
Fotoğraflar Rafael Gamo’ya ait .
Proje Bilgileri:
Mimari ve Tasarım: Jorge Urias Stüdyo
Tasarım Ekibi: Jorge Urias Garza, Christian Cota, Luz Anaid Maravilla, Salvador Ruiz
Müşteri: Departamentos Villa Serena
Kaynak: Dezeen


