La Fontaine Spor Kompleksi

3 Dakika Okuma Süresi

Tasarım: archi5 + Tecnova Architecture

Bu spor merkezi, Tecnova Architecture + archi5, La Fontaine tarafından tasarlandı. Proje bu mahalle için yeni bir kentsel hırs için güçlü siyasi iradeye bir yanıttır. Bağlam, bir yanda lineer apartman bloklarıyla, diğer yanda ise parkın sıra dışı mirasıyla karıştırılıyor.

 

 

 

 

 

 

Bir araya gelmek, tanışmak, spor aktiviteleri ve diğer etkinlikleri sahnelemek için yeni bir odak noktasıdır.

 

 

 

 

 

 

Proje, bireyler ve herkes için açıkça tanımlanmış bir tema (doğa) içermektedir. Yapının tüm yönlerinde ve tüm ölçeklerde görülebilen, işlev kadar biçime de çevrilmiştir.

 

 

 

 

 

 

Bina, bölgenin kelime dağarcığını hesaba katar ve ortama yeni bir etki katarak kentsel gelişimi tamamlar. Mahalle ile bir ölçekte sakinler için çekici bir dönüm noktası haline gelir.

 

 

Proje, merak ve arzuyu keskinleştirmek için gizemi kullanıyor. Bu mineral şeklin seçiminde çok yönlü büyük bir monolit, yani. manzaraya dikilmiş, mekanla tezat oluşturan ancak uyum sağlayan gizemli, değerli bir taş. Bu manyetik yapı, altın bir külçe gibi yeşilliklerle çevrilidir.

 

 

Tırmanma odasının kentsel sinyalinin ortaya çıktığı bir manzaradır. Bina yeşil çevre ile bir bütündür ve komşu binalardan sıyrılmaktadır. Burada doğa bitkiler tarafından ifade edilmez, yani. mekanın bitki bağlamında ölçeğine uymayan ve anlamsız hiçbir bitki örtüsü. Alışılmadıklığı ona kimliğini, dönüm noktası statüsünü verir.

 

 

 

 

Bu yeni peyzajda, merkezi bir boşluk Bièvre Vadisi’ne açılıyor ve spor merkezinin iki kutbunu net bir şekilde ayırarak spor salonlarında ve salonlarda doğal ışığı garanti ediyor. Bu boşluk, binanın ölçeğinde oynayan bir kanyon gibidir. Değerli taşın bilmecesini çözmeye davettir ve iç ile dış arasındaki ince geçirgenliği hazırlar. Yaklaştıkça şeffaflığını ortaya çıkaran, binanın daha yakından okunmasının anahtarıdır.

 

 

 

 

 

Spor merkezi, çevredeki doğanın her zaman mevcut olduğu dışarısı ile içerisi arasındaki sınırları ortadan kaldıran bir şeffaflık oyunu ve görsel havalandırma ile yapılandırılmıştır. Açıklıklar çerçevelenir ve içte ve dışta dikkat çekici unsurları vurgular. Oryantasyonlar spor aktivitesi için seçilir.

 

 

 

 

 

 

Doğayla olan analoji sadece biçimsel bir benzetme değildir. Sadece zamanla gelişecek olan asil, bütünleşik malzemelerin seçimiyle binanın yapısında derinden temellendirilir.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

Mimarlar: Tecnova Mimarlık, archi5

Yer: Antony, Fransa

Baş Mimarlar: archi5 Tecnova mimarisiyle ilişkili

Alan: 5200.0 m2

Proje Yılı: 2018

Fotoğraflar: Sergio Grazia

Üreticiler: TECU®, Roxul, Laudescher, Gerflor

Proje Adı: La Fontaine Spor Kompleksi

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir