Tasarım: Luís Pedro Silva, Arquitecto Lda

Kentsel dönüşümün odak noktası olan ICON Douro girişimi, kuzey Portekiz’deki karayolu faaliyetlerinin çekirdeği olarak hüküm süren hareketli kavşağın yanında yer alan Oporto’yu zarif bir şekilde süslüyor. Civilria’nın bir beyni olarak, saygın Ageas Portugal Group’un taze ana üssü olarak gururla duruyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.500 metrekarelik cömert bir alana sahip olan ICON Douro, ofis alanlarını, yemek olanaklarını ve ek tesisleri bir araya getiriyor. Eşlik eden bir mücevher, şehrin en önemli ticaret bölgesinde stratejik olarak konumlandırılmış özel bir cennet olan önde gelen kamu bahçesidir. Bu birinci sınıf konum, güney sektörünün erişilebilirliğini, kuzeydeki birincil liman ve havaalanı altyapılarına hayati bağlantılar ile sorunsuz bir şekilde köprülemektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ICON Douro’nun Tasarım Konsepti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ICON Douro’nun planı üç önemli katmanda ortaya çıkıyor: kentsel ve çevresel gençleşme, yapının özü ve mimari lehçesi ve son olarak, iç mekanlarda yaşayan kalitenin zirvesi. İkinci alem, ifadenin, rahatlığın ve işlevselliğin uyumlu senfonisini, tüm kiracılar için faaliyetlerin ortaya çıktığı bir tuvali yansıtıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çabanın muzaffer bir başarısı, endüstriyel kökenlerinin aşınması nedeniyle çürümüş bir bölgede kentsel ruhun yeniden canlandırılmasında yatmaktadır. Bu yeniden tasarlanan arka planın ortasında, mimari harika, yol bağlantı noktasındaki hareket ve çevrenin ebb ve akışına titizlikle uyum sağlayan eğrisel bir matriste şekillenir. Binanın yataylığı, zıt eylemlerde yükselen dinamik gölgelendirme elemanları ile zarif bir şekilde vurgulanır ve hafifçe eğimli bir çatı, bir asma kat ilanı ile sonuçlanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

 

 

Central to the design ethos is the elongated and open heart of the ICON Douro building, a haven sheltered yet expansive. This core hub amplifies visual connectivity between various tiers, between distinct floors, and, ultimately, among diverse occupants. An influx of natural luminescence bathes the office spaces, meticulously engineered to reduce reliance on artificial illumination. This radiant infusion is facilitated by the core’s ingenuity, effectively doubling the number of façades. A meticulously crafted skylight gracing this core is calibrated to ensure optimal thermal equilibrium and comfort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topluluk, betonarme duvarların sağlamlığına ve camlı cephelerin zarafetine sahip olsa da, şehrin mirasına saygı açıkça görülmektedir. Geleneksel malzemeler, özellikle saygıdeğer seramik karo modülü, müdahalenin özüne kültürel bir anlatı örüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

Sokak erişiminin ihtişamının ötesinde, bahçenin arazi morfolojisine yatırılan titiz düşünce yatmaktadır. Bitişikteki caddeden korunan bahçe, huzur içinde açılmaktadır. Karşıt manzara, bu müdahalenin ekolojik ve estetik öneminin goblenini artıran sakin bir arkadaş, sakin bir gölü ortaya koyuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

 

Sürdürülebilir uygulamalar ve karbonsuzlaştırma için evrensel bir bilinç, her tasarım seçimine nüfuz etmiştir. Farklı teknik boyutları kapsayan bu titiz önlemlerin toplamı, ICON Douro’nun daha yeşil bir yarına olan bağlılığının yankılanan bir kanıtı olan prestijli BREEAM “Mükemmel” sertifikasıyla sonuçlandı.

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

  • Mimarlar:Luís Pedro Silva, Arquitecto Lda
  • Metrekare: 13762 m²
  • Yıl: 2022
  • Fotoğraflar:Fernando Guerra | FG+SG
  • Baş Mimar: Luís Pedro Silva
  • Şehir: Porto
  • Ülke: Portekiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir