MVRDV’nin Expo 2000 Pavon’unun 386 Öğrenci Yurdunu Yerleştirdiği Hannover EXPO Kampüsünde İnşaat Başlıyor.

Hannover belediye başkanı Belit Onay, 11 Mayıs’ta yeni EXPO Kampüsü’nün temellerini attı ve Hollanda tarihinden bir parçanın restorasyonuna başladı: Expo 2000 için Hollanda Pavyonu. çalışma alanları ve yemekhane ile çok amaçlı bir yapı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer iki bina, onu birbirine bağlayarak 386 öğrenci yurdu ve çok çeşitli ortak tesislerle aydınlık, modern bir kampüs oluşturur. EXPO Kampüsü’nün 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannover EXPO Kampüsünün Ardındaki Hikaye

 

 

 

 

 

 

Bir mimar, projesini bitirdikten yirmi yıl sonra nadiren projesinde değişiklik yapma şansına sahip olur. Pek çok kişi, içini süsleyen Hollanda manzaraları yığını nedeniyle 2000 Hannover World Expo’daki MVRDV tarafından tasarlanmış pavyonu hatırlıyor.

 

 

 

 

 

 

Hollanda Kraliçesi Beatrix açıldıktan birkaç gün sonra ziyaret etti. Cazibe, üç aydan kısa bir süre içinde 2,8 milyondan fazla insanı gördü. Pavyonun mesajı özgürleştiriciydi: yapay dikey doğa, gerçeği kadar çarpıcı olabilir ve alan kısıtlamalarının yanı sıra küresel ısınma, nitrojen emisyonları, gıda güvensizliği ve daha fazlası gibi diğer acil sorunları hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavyon, 100 günlük orijinal koşusundan çok sonra bile hayatta kaldı ve gelecekteki kullanımı için çok sayıda teklife ilham verdi. Ne yazık ki, bunlar bozulmanın başlamasını önlemek için yeterli değildi. Çok sayıda mimar bariyerlerin üzerinden tırmandı ve üçüncü kattaki ağaçların yeşermeye devam etmesi nedeniyle fiziksel olarak sağlam olduğunu bildikleri köşkü yasa dışı bir şekilde inceledi.

 

 

 

 

 

Genişleyen metropol ve eğitim kurumlarının çevresi sayesinde 2020 yılına kadar uygulanabilir bir iş durumu mümkün oldu. Bir geliştirme işbirliği olan iLive ve Die Wohnkompanie Nord, Hannover şehrin yapısını korumaya çalıştıktan sonra EXPO kampüsünü kurmak için 90 milyon avroluk yatırım yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVRDV’nin planında pavyon, restoranlar, modüler ortak çalışma alanları, her büyüklükteki işletme için ofisler ve daha fazlasını barındıran çok amaçlı bir yapı haline geliyor. Zemin katın orijinal yapısı ve katmanlı peyzaj konsepti, tasarımın temelini oluşturuyor. Alman Sürdürülebilir Bina Konseyi, sürdürülebilir kentsel alanlar için altın ön sertifikası vermeye karar verirken, mevcut bir yapının yenilenmesinin sıfırdan inşa etmeye göre daha az sera gazı emisyonuna yol açacağını düşündü.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavyonun etrafına çelenk gibi yerleştirilmiş iki yeni yapı, katmanlı çatılara sahip canlı çatı teraslarına sahiptir. Her çatı katı alanının benzersiz bir amacı vardır ve ayırt edici bir renk şeması ve bahçe, spor merkezi ve hatta bir açık hava tiyatrosu gibi olanaklarla tasarlanmıştır. 386 öğrenci yurdunun bulunacağı daha yüksek binanın üst sınırı dokuz kat olacak. İkinci yapı altı katlıdır ve ortak otomobiller, elektrikli şarj istasyonları ve bisiklet depolama için standart otopark ve alanlar sağlayarak çevre dostu ulaşım modlarını teşvik eden bir hareketlilik merkezi işlevi görür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVRDV’nin kurucu ortağı Jacob van Rijs, Expo 2000’e Hollanda’nın girişini anlatırken, “2000 yılında, pavyonun etrafına büyük bir vahşi bahçe inşa edilebilmesi için 40 metre yüksekliğe kadar tipik Hollanda manzaralarını üst üste koyduk” diye açıklıyor.

 

 

 

 

 

“Artık bu strateji işe yarıyor, pavyonu çevreleyen çok sayıda gelişmemiş arazi var, yeni bir kampüs oluştururken yapıyı canlandırabiliriz. Kısmen ağaç destekli bir açık hava inşaatını tamamen çalışır durumdaki çok amaçlı bir komplekse dönüştürmek basit bir girişim değildir. Şehir ve geliştiriciler, bir projenin bu tuhaf yamalı çalışmasına bir süre bağlı kaldıkları için övgüyü hak ediyor. Expo’nun ruhu, yeni EXPO Kampüsü’ne derinden yerleşmiş durumda ve öğrencilerin, profesörlerin ve personelin, böylesine küresel bir etkiye sahip olan bu pavyonun manzarasının yakında tadını çıkaracağından şüphem yok.” Jacob van Rijs’e devam ediyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yakında, EXPO Kampüsündeki herkes – öğrenciler, öğretim üyeleri ve şirket çalışanları – ortak kütüphaneden, çatılardan, e-bisikletlerden ve araçlardan yararlanabilir. EXPO Kampüsü, toplumsal dönüşüm için bir katalizör olarak mimarlığın gücünü örnekliyor ve görünüşte taşınmaz yapıların çevreye duyarlı, erişilebilir binalara dönüştürülebileceğini gösteriyor; bu durumda, yepyeni bir topluluğun başlangıcı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir