Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Ayırt edici tasarım, mevcut mahalleler arasındaki iletişimi ve bağlantıyı geliştirmek için tasarlandı. Organik şekiller , daha bütünleşik ve uyumlu bir kentsel çevreye katkıda bulunan plazalar, yollar ve avlular oluşturarak kamusal alanların etrafında zarif bir şekilde dolaşıyor.

 Tasarım Konsepti 

Karşılaştığımız başlıca teknik zorluklardan biri, kuzey kanatta yer alan konsollu resepsiyon salonunun yapısal tasarımıyla ilgiliydi. Zemin kattaki ve Etterbeek Belediye Binası içindeki sütunların varlığını en aza indirmek amacıyla bu kanadı asmak için karmaşık bir çelik kafes sistemi kullanıldı. Ek olarak, karşı karşıya olunan sistemin ele alınması da kendi engellerini ortaya çıkardı. Beton güneşliklerin önemli ağırlığı, güneşliklerin dayattığı kayda değer yükü desteklemek üzere dikkatle tasarlanmış, özel bir yük taşıyan çelik perde duvarını gerektirdi. Bu zorlukların üstesinden gelmek, Etterbeek Belediye Binası’nın yapısal bütünlüğünü ve estetik çekiciliğini sağlamak için titiz ve yenilikçi bir yaklaşım gerektirdi.

Etterbeek Belediye Binası’nın yapısal bileşimi, daha fazla yapısal karmaşıklığa sahip alanlarda çelik kirişler ve kafes kirişlerle tamamlanan prefabrik ve yerinde betonun bir kombinasyonunu içeriyor. Kaplama sistemi, çelik bir perde duvarı ve destekleyici fiber beton güneşliklerden oluşur. Binanın iç mekan bölmeleri, cam bölmeler, hafif alçı panel yapılar, alçı bloklar ve beton bloklar dahil olmak üzere çeşitli malzemelerin karışımını içermektedir.

Buna karşılık apartman binası, prefabrik ve yerinde betonun yapısal bir karışımını içeriyor. Zemin kat, yüksek oranda maruz kalan alanlarda dayanıklılık sağlayan mimari betonla süslenirken, üst katlar beyaz sıva kaplamalı. İç mekan bölümlerinde ağırlıklı olarak beton ve alçı bloklar kullanılıyor ve bu da kompleksin tamamında çeşitli ama uyumlu bir tasarıma katkıda bulunuyor.

İdari bina, Etterbeek Kamu Sosyal Eylem Merkezi’ne ve yerel bir polis karakoluna ev sahipliği yapan yeni Etterbeek Belediye Binası olarak hizmet veriyor. Eşsiz tasarımı, bizi projenin kalbine, çift katlı büyük bir lobiye götüren zarif bir konsolla desteklenen halka açık bir plazayı çevreliyor. Merkezi bir merkez görevi gören bu lobi, ziyaretçileri Etterbeek Belediye Binası içindeki tüm işlevlere kusursuz bir şekilde bağlıyor. Stratejik düzen, ön bürodan gerekli hizmetlere kadar hızlı ve etkili rehberlik sağlar. Tüm işlevlere bağımsız erişim imkanı sunan bina, gelecek için esnek ve uyarlanabilir bir ortam sunuyor.

Etterbeek Belediye Binasının modüler konseptinin, kullanıcılarının gelişen ihtiyaçlarına göre zaman içinde gelişmesi öngörülüyordu. Titiz bir güneş enerjisi çalışması, binaya farklı bir kimlik kazandıran özgün beton güneş kırıcı sisteminin oluşturulmasına yardımcı oldu. Apartman bloğu, Etterbeek şehrinin mülkiyetinde, sübvansiyonlu bir konut girişimi olarak duruyor. Çoğunlukla 2 ve 3 yatak odalı dairelerden oluşan 41 dairenin her biri ön ve arka manzaralı ve açık alanlara sahiptir. En yeni pasif enerji standartlarına uygun olarak bina, sürdürülebilirliği ve enerji verimliliğini ön plana çıkarıyor .

Proje Bilgileri:

Mimarlar: BAEB , Bureau jaspers & Eyers Architects
Alan: 35000 m²
Yıl: 2020
Fotoğraflar: Georges De Kinder
Üreticiler: Vectorworks, BFUP, Giacomini, Kone, Metal Yapı, Modulyss, Skechup, ergonstructure préfab
Baş Mimarlar: Emmanuel Bouffioux, Ochogavia juan, Stefaan Van Acker, Peter Ory
Yüklenici: CIT Blaton, CFE Brabant
Enerji ve Çevre Mühendisliği: Neo & Ides
Yapısal Mühendislik: Bureau d’études Greisch
Akustik: D2S Uluslararası
İç Mimarlar: jaspers-Eyers
Şehir: Brüksel
Ülke: Belçika

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir