Tasarım: Gabriel Rivera Arquitectos

Küratör:  Clara Ott

,

 

El Picadero, Ekvador’un Cotopaxi eyaletinde, Tanicuchí Bölgesi’nde, And Dağları’nda yer almaktadır.
Lasso’da bulunan proje, tarıma ve büyükbaş hayvancılığa ayrılmış kırsal bir alanda yer alıyor. Cotopaxi yanardağına ve Los Ilinizas’a yakınlığı nedeniyle soğuk bir iklim, kumlu toprak ve yerli olmayan okaliptüs ağaçlarının bölgeye yayıldığı And bitki örtüsü ile karakterize edilir. 5.000 m2’lik dikdörtgen arazi, yaprakları düştüğünde zemini kırmızımsı, kahverengi ve hardal renklerine boyayan okaliptüs ağaçlarıyla dolu. Ana ev arsanın doğu tarafında, ahırlar ise batı tarafında yer almaktadır. 

 

 

 

Komisyonun amacı, ana ev ve etrafındaki ahırlar dikkate alınarak bir ara mekan geliştirmekti. Atlar için bir atlama alanı, bir servis alanı ve zamanla değişebilecek şekilde tasarlanmış çok yönlü bir alandan (başlangıçta süitlere ve ortak bir alana dönüşmesi amaçlanan bir oyun alanı) oluşan bir alan.

 

 

 

 

Diyagram

Müşterinin ihtiyaçlarına ve projenin yer aldığı bağlama yanıt vermek için, yönlendirme, Cotopaxi yanardağı ve Los Ilinizas dikkate alınarak önemli manzaralar, doğal çevre, erişim yolları, mevcut yapılar, topografya gibi bazı unsurları incelediğimiz alanı analiz ettik. toprak çalışması, yağış ve diğer bazı tamamlayıcı çalışmalar.

 

 

Bu analizin sonuçları projenin gelişimi için önemli kararlar almamızı sağladı. Antrenmanı verimli kılmak için atlama sahasını bu şekilde daha az bitki örtüsü olan bir yere yerleştirdik ve kuzey-güney yönelimini verdik. Ayrıca manzaradan yararlanmak ve mümkün olduğu kadar çok ağacı korumak için hizmetleri ve çok yönlü alanı tek bir gövdede birleştirmeye ve onu binicilik alanının yanına yerleştirmeye karar verdik. Yapı boyuna cephelerini güneş ışığına yönlendiriyor. Şiddetli yağmurlar nedeniyle su filtrelemesini ve nemi önlemek için inşaat yükseltilmiştir.

 

 

Plan – Zemin kat

Projenin inşaatına Ekim 2022’de başlandı ve bir yıl sonra tamamlandı. Modüle çelikten yapılmış ana yapısı betonarme kaidelere dayanmaktadır. İçerisinde entegre ısıtma sistemi bulunan zemin döşemesi, alanın ısıtılmasını ve barınağa dönüştürülmesini sağlıyor.

 

 

 

Çelik bir altyapı üzerine kurulan, iç tarafa bakan okaliptüs ahşap tavan su geçirmezdir ve dış cephede kaplama olarak kil kiremit kullanılmıştır. Doğu tarafındaki cephede, kullanıcıyı atlama halkası ve Cotopaxi yanardağının yüzü ile ilişkilendirmek için yerel tuğla yüzeyler ve lamine cam kullanıldı. Batı cephesinde lamine cam ve ahşap brise-soleil kullanılmış olup, her iki kaynağın da iç mekandaki ısının korunmasına yardımcı olması sağlanmıştır. Bu cephe aynı zamanda öğleden sonra ışığının da içeri girmesine olanak tanıyor ve Ilinizas Dağları’nı ana manzara olarak görüyor. El Picadero, ev ile ahırlar arasındaki bağlantının yeri haline gelir. Bu proje, dolaşımları sayesinde mevcut iki yapı arasındaki ilişkiyi sağlıyor ve boş bir arsayı bir buluşma alanına dönüştürüyor.

KONUT MİMARİSİ
EKVADOR
  • Mimarlar: Gabriel Rivera Arquitectos
  • Alan: 408 m²
  • Yıl: 2022
  • Fotoğraflar: JAG Stüdyosu
  • Üreticiler:   Briggs , Falco , Saftey Group
  • Baş Mimarlar: Gabriel Rivera

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir