ECZANE BÖYLE DE OLABİLİYORMUŞ…

3 Dakika Okuma Süresi

Dzirciema Caddesi’ndeki Eczane

 

Tasarım: Substance

 

 

jurmalas gatve ve Dzirciema caddesinin köşesindeki yeni eczane sadece bir bina değil, daha ziyade bir çevre enstalasyonu ve bir bina arasındaki tuhaf bir melezdir. Genel görüntüsü mütevazı ve kavramsal olarak iddialı, ancak aynı zamanda çevredeki kentsel ortamdan oldukça farklı ve binanın içeriğini çekici bir şekilde ifade ediyor.

 

 

 

 

 

Yeni eczanenin bulunduğu yere göre, arsa görsel ve işlevsel olarak küçük bir şehir meydanı olarak algılandı. Konsept, halka açık bir dış mekan kurulumunun geliştirilmesine dayanmaktadır. Ajur on altıncı köşe metal konstrüksiyon sepet iki kat yüksekliğinde eczanenin gerekli işlevi ile doldurulacak şekilde tasarlanmıştır.

 

 

Yeni oluşturulan tesisin işlevselliğini sağlamak için kurulum, ilaç ve diğer ilaçların potansiyel alıcılarından kolayca fark edilebilecek olan eczaneye referansla tasarlandı. Binanın cephe montaj çerçevesi, binanın iç planlarının ihtiyaçlarına bağlı olarak açık bırakılacak veya delikli alüminyum panellerle doldurulacak bir modül olarak bir haç olan geleneksel eczane sembolünü kullanır.

 

 

 

 

 

Çevre düzenlemesi fikri sadece mevcut yeşil meydan nedeniyle değil, aynı zamanda kentsel planlama görünümünden geleneksel bir alçak yapının beş katlı bloğun köşesine uygun olmadığında ısrar eden yerel yapı yetkilileri nedeniyle ortaya çıktı. Onların görüşüne göre, görsel olarak yeni hacim geleneksel binalardan ne kadar farklı olursa, mevcut çevreye o kadar iyi uyacaktır.

 

 

 

 

Yeni kurulum sadece parametrik mimarinin bir tasarım öğesi değil, aynı zamanda eczanenin bir tür tabelasıdır. Cephede yoğun güneş aydınlatmasının olmadığı dönemlerde parlak yeşil renkli dahili LED aydınlatma ile haçlar aydınlatılır.

 

 

 

 

 

 

Binanın taşıyıcı konstrüksiyonu dört kolon betonarme dayanmaktadır. Binanın ortasında yer alan sütunlar, binanın çevresini tamamen cephe kurulumunun parametrik modeline tabi kılar. Görsel olarak doygun metal çerçevenin aksine, binanın cephesi, yapısal cam ve kompozit panellerle mümkün olduğunca basit hale getirildi.

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

1 Yorum

  1. Derya Çörekçioğlu

    Şekil her şeydir, temsili içinde barındırıyorsa. Simgeye dönüştüğünde vurucu güç haline gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir