Eco-cycle Pavillion 4P’s Restaurants, sürdürülebilir zorluklara yönelik çeşitli yaklaşımlar sergileyen bir restorandır. Bu tesis, Vietnam’daki Binh Duong Yeni Şehri’nin merkezinde 15 diğer F&B markasının bulunduğu “Becamex Tokyu Hikari Kompleksi” ile birlikte geliştirilmiş ve tasarlanmıştır. Restoran, Vietnam ve Kamboçya’da sürdürülebilir restoranlar üzerinde çalışıyor ve eğitim yaklaşımları aracılığıyla bir eğlence alanı olan edutainment aracılığıyla müşterilerle deneyimlerini paylaşma fikriyle çalışıyor. Bu deneyimi daha geniş bir alana yaymak için Takashi Niwa Architects ve müşteri, yeni şehir için sürdürülebilir bir yaşam tarzı sunmak üzere Becamex Tokyu ile işbirliği yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım Konsepti

 

 

 

 

 

 

 

 

Tesis seviyesinden her kiracıya kadar, tasarım zorluğu, gıda üretiminden tüketime kadar çok sayıda sürdürülebilir döngü seviyesi oluşturmak ve görselleştirmektir. Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmaya yönelik sürdürülebilir bir yaklaşım ve bitki bahçesinde organik ve sağlıklı yiyecekler yaratmaya yönelik eğitici bir eğlence yaklaşımı ile restoran, minimum çevresel etki bırakıyor. Köşk, gölge, yeşil manzara ve yenilebilir meyveler sağlayan çeşitli meyve ağaçları (muz, yıldız meyvesi, mango, pomelo…) ile çevrilidir. Yenilebilir balıklarla dolu göletin yanından geçen konuklar, restoran girişinde geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış büyük bir bank ile karşılanıyor. Yemek alanının varışında, boş bir alan içindeki bir iç bahçe, günün her saatinde değişen büyüleyici güneş ışığını ortaya çıkarır. Ana sirkülasyon, yemek ve dış bahçeye doğru uzanan bu iç bahçenin etrafında toplanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atık ayırma, katı kompostlama ve bitki bahçelerinin tam döngü süreci de restoran alanında gösterilerek sürdürülebilirlik girişimlerini vurguluyor. Edutainment yaklaşımı, konukları bu sürdürülebilir etkinliklerin yanı sıra yeşillik bahçesinin keyfini çıkarmaya ve deneyimlemeye davet ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eko-dolaşım dolaşımda görselleştirilir: köşk, gölge, yeşil bir manzara ve yenilebilir meyveler sağlayan çeşitli meyve ağaçları (muz, yıldız meyvesi, mango, pomelo vb.) ile çevrilidir. Yenilebilir balıklarla dolu göletin yanından geçen konuklar, restoran girişinde geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış büyük bir bank ile karşılanıyor. Yemek alanının girişinde, boş bir alan içindeki bir iç bahçe, günün her saatinde değişen büyüleyici güneş ışığını ortaya çıkarır. Ana sirkülasyon bu iç bahçenin etrafında toplanmış, yemek odası ve dış bahçeye doğru uzanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan – Site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarladan masaya, yer için çöp – Restoran, içecek yapmak için peynirden geri dönüşüm gibi bir gıda üretimi eko-döngüsü elde etmek için “Çiftlikten sofraya” konseptiyle yiyecek sunuyor. Bu fikir, faaliyetlerinden elde edilen kullanılmayan kaynakları bir iç malzeme olarak kullanmak için “alan için çöp” sloganıyla uzayda genişletilir ve görselleştirilir. Örneğin, banklar ve dolaplar için geri dönüştürülmüş plastik; Zeminde desen olarak bitirilen Cam Şişeler; Duvarlar için geri dönüştürülmüş tuğlalar; Korkuluklar için geri dönüştürülmüş çelik; Kapılar ve masalar için ahşap teknelerden dayanıklı geri dönüştürülmüş ahşap; Temel testi için geri dönüştürülmüş beton blok, iç bahçede basamak olarak kullanılır.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

 

 

 

Mimarlar: Takashi Niwa Architects

 

 

 

 

 

 

Proje Alanı:1226 m²

 

 

 

 

 

 

Yıl: 2022

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Hiroyuki Oki Yapı Tasarımı: SMT Construction Vietnam JSC

 

 

 

 

 

 

MEP Tasarım: Theta Engineering Co., Ltd

 

 

 

 

 

 

Peyzaj Mimarları: Takashi Niwa Architects

 

 

 

 

 

 

Tasarım Ekibi: Takashi Niwa, Vũ Thị Thanh Hương, Bùi Công Kỳ, Trần Thị Thu Trang, Đỗ Hữu Tâm

 

 

 

 

 

 

Design İşbirlikçileri: Kkanche Ratadia

 

 

 

 

 

 

Ülke: Vietnam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir