Tasarım  : l 6717 Stüdyo

Ho Chi Minh şehrinin hareketli kalbindeki Tan Phu Bölgesi’nde yer alan Duntax Office, kendisini konut komplekslerinin hakim olduğu bir manzaranın ortasında bulur. Önemli bir kavşakta yer alan ofis, geniş bir manzaraya sahiptir. Bununla birlikte, yakın çevresi ilhamdan yoksundur – dahası, inşaat, küresel ısınmanın ve çevresel bozulmanın amansız baskılarına dayanmaya çalışır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duntax Ofisi’nin Tasarım Konsepti

Yatırımcının Duntax Ofisi için vizyonu açık: şehir manzarasını geliştirirken yapısal dayanıklılıktan ödün vermeden inşaatı hızlandırmak. Bu nedenle, ilk konsept, yemyeşil yamalar ve çevreye duyarlı unsurlarla aşılanmış hafif bir mimari tasarım etrafında dönüyor ve yapıya ve çevresine canlılık katıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duntax Ofisi, çılgın şehir hayatından kopuk, dingin bir ambiyansla çağdaş bir işyerinin özünü aktarmayı amaçlamaktadır. Yapı, geleneksel keskin açılardan ayrılarak, farklı perspektifler sunan pürüzsüz eğrileri kucaklayarak onu çekici bir dönüm noktası haline getiriyor. Düzensiz yeşilliklerin dahil edilmesi, çekiciliğini ve görsel cazibesini daha da artırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stratejik olarak, merdiven ve tuvalet, alan kullanımını en üst düzeye çıkarmak ve birincil alanları aşırı sıcaktan korumak için batı ucunda yer almaktadır. Toplantı odası ve ofis alanları da dahil olmak üzere çalışma alanları, bol doğal ışıktan ve pitoresk manzaralardan yararlanmak için ön tarafı süsleyerek optimum çalışma koşulları sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geleneksel Vietnam mimarisinden esinlenen terasta bahçe, şirin bir gölet ve gölgelik bulunmaktadır. Minimalist bir sütun sistemi ile desteklenen geniş kanopi, iç ve dış mekanlar arasındaki sınırları sorunsuz bir şekilde bulanıklaştırarak sakin ve canlı bir atmosfer yaratır. Bu çok işlevli alan, öğle yemeği molaları, partiler ve spor etkinlikleri gibi etkinliklere ev sahipliği yaparak zihinsel sağlığı destekler. Ek olarak, aşağıdaki ofisi kavurucu güneş ışığından korur ve havalandırmayı kolaylaştırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cephe, uyarlanabilir aydınlatma ve renk yansıtma özelliklerine sahip parlak saclarla göz kamaştırıyor ve gün boyunca duyusal deneyimi zenginleştiriyor. Yemyeşil küvetler dış cepheyi süslüyor, binayı gölgelendirirken doku ve çekicilik katıyor. Bu yeşillik, kapsama alanını genişletir, ısı emilimini azaltır, enerji tüketimini azaltır ve sürdürülebilirliği destekler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma alanı pencereleri, aydınlatmayı optimize etmek için stratejik olarak alçaltılır ve yatay olarak genişletilerek panoramik bir sokak görünümü sağlar. Çevreleyen yeşil küvetler, aşırı güneş ışığına ve toza karşı bariyer görevi görerek sakin bir iç bahçeyi teşvik eder. Duntax Ofisi, sadece ‘ofis benzeri’ değil, aynı zamanda cazibe ve zarafet yayan, insan yerleşimi ile doğanın şehrin manzarası içinde kucaklaşması arasında mükemmel bir denge kuran bir çalışma alanı yaratmayı amaçlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

  • Mimarlar: 6717 Stüdyo
  • Proje Alanı: 98 m²
  • Yıl: 2020
  • Fotoğraflar:Hiroyuki Oki
  • Üreticiler: Jotun, Kohler, Vietceramics, Xinfa
  • Baş Mimar: Le Viet Hoi
  • Ülke: Vietnam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir