Tasarım: Perkins&Will Architects

Yeni Nesil STEM

Washington, Bellingham’daki Western Washington Üniversitesi’ndeki Disiplinlerarası Bilimler Binası’nın (ISB), yeni nesil bir STEM binasını sergilemesi öngörülüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISB, aktif öğrenme sınıfları, öğretim laboratuvarları ve öğrenci işbirliği alanlarıyla etkileşimli bir ortama ilham vermek için bilimi ve öğrenimi sergileyerek içten ve dıştan kasıtlı olarak şeffaftır. Bağlantılı bir merdiven, bina genelinde ekip çalışmasını ve işbirliğini harekete geçirir. Tüm bunlar, öğrencilerin sınıf dışında birbirleriyle ve öğretim üyeleriyle bağlantı kurmasına yardımcı olmak için yapılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Büküm

 

 

 

 

 

 

ISB dış cephe çimento-kompozit yağmur perdesi kaplaması, orijinal ve daha yeni kampüs çerçevesine yanıt olarak rüzgarda bükülen iki hacmin dramatik yekpare ifadesine ilham veriyor. Bir yokuşta yer alan kıvrımlı hacimler, koridor boyunca korumalı bir dış alan oluşturan ve aynı zamanda spor ve rekreasyon kampüsü bölgesinden okulun ana kampüsüne bir geçit oluşturan büyük, çıkıntılı bir ifade oluşturuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bina kütlesi, okulun büyüyen STEM bölgesinin temeli olarak hizmet veren bir tepe üzerinde merkezi bir bina oluşturmak için alttaki iki katın üstteki iki kattan büküldüğü bir mafsal olarak yerleştirilmiştir. Kuzeye ve güneye ek binalar eklenebilir. Binanın kuzey tarafında, ahşap yağmur perdesi ISB’nin dışını ısıtıyor ve onu ana kampüse daha da bağlıyor. Bu, kampüsün güney ucundan erişilebilen tek dış yoldur ve daha büyük yaya ağındaki önemini artırır. Bir köprü ayrıca ISB’yi mevcut bir biyoloji binasına bağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bina kütlesi, okulun büyüyen STEM bölgesinin temeli olarak hizmet veren bir tepe üzerinde merkezi bir bina oluşturmak için alttaki iki katın üstteki iki kattan büküldüğü bir mafsal olarak yerleştirilmiştir. Kuzeye ve güneye ek binalar eklenebilir. Binanın kuzey tarafında, ahşap yağmur perdesi ISB’nin dışını ısıtıyor ve onu ana kampüse daha da bağlıyor. Bu, kampüsün güney ucundan erişilebilen tek dış yoldur ve daha büyük yaya ağındaki önemini artırır. Bir köprü ayrıca ISB’yi mevcut bir biyoloji binasına bağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güneşlikler, doğal ışığın binanın derinliklerine, işbirliği bölgelerine ve sınıflara ulaşmasına izin verirken aynı zamanda EUI’yi düşürmede önemli bir tasarım öğesi olan ısı kazancından da korur. Bina içinde, çeşitli öğrenme alanlarını birbirine bağlayan cilalı beton zeminler ile kaplama temiz ve basittir. Yeşil çatı, yağmur suyu yönetiminin ve sürdürülebilirliğin öneminin oldukça görsel bir göstergesidir ve yüksek çatıdan binanın kuzey tarafındaki yerel olarak dikilmiş biyo-bataklığa kanalize edilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje, enerji ve su kullanımının optimize edilmesi; malzemeleri yeniden kullanmak; karanlık gece ve düşük ayak mum aydınlatması ile ışık kirliliğini azaltmak; elektrikli araç şarj istasyonları ve toplu taşımaya erişim ile alternatif ulaşımın teşvik edilmesi; ve inşaat atıklarının %85’inin düzenli depolama alanlarından uzaklaştırılması.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir