Değişen mimari sunum teknikleri: Mimari animasyon filmleri

2 Dakika Okuma Süresi

Bilgi teknolojilerinin gelişmesiyle yakın geçmişte düşünülmesi bile mümkün olmayan canlandırma teknikleri, artık elimizin altında. Bu teknikler henüz ülkemizde mimarlığın temel işlevi sanılan “damga pulu” işlevine yani, “ruhsat alma” süreçlerine girmese de dünyada bolca kullanılmakta.

Bu animasyon filmleriyle projeyi ortaya çıkartan süreç açıklanmakta,

Yapının kentle olan ilişkileri çevreden, yapının içine girecek kadar açıklanmakta,

Bir kent parçası sunulmakta,

Hedefler ortaya konulmakta,

Yapının taşıyıcı sistemi açıklanmakta,

Yapı bittikten sonra nasıl bir ortam ve bunun ötesinde bir yaşantı önerildiği anlatılmakta,

Bir tasarımın kavramını açıklamak:

Yapının hareketli özellikleri açıklanmakta,

Yapı detayları gösterilmekte, Yapıya çevreden yaklaşımlar ve yapı iç mekanları bir sürekllik içinde ortaya konulmaktadır.

Mimarın tanıtımı yapılmaktadır.

Bizde de yapının pazarlaması için kullanılmaktadır:

Mimari sunum tekniklerinin gelişmesi bizim ülkemizin geleneksel anlayışlarımızda şüphe ile karşılanmakta, gerçeğin henüz oluşmadan yansıtılması yerine “bir aldatmaca” olduğu söylenmektedir. Bu tür sunumlara sıcak bakmayan, hatta yasaklayan eğitim yapıları bile bulunmaktadır. Halbuki, diğer tüm teknik olanaklardaki gibi, bu bir araçtır ve kullanım şekline göre çok farklı şekillerde değerlendirilebilir. Teknoloji ise tüm bunları dinlemeden büyük bir kararlılık ve güçle gelmektedir.

Mimdap

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir