Space Group ve CF Møller ile birlikte çalışan Brisac Gonzalez, Norveç Kenti Kristiansund’da inşa edilecek opera ve kültür merkezi için açılan uluslararası tasarım yarışmasının birincisi oldular.

37 firmanın katıldığı yarışmada ekip, aralarında Snøhetta ve Gert Wingårdh’ın da bulunduğu 5 finalisti geçerek birinci seçildi.Halihazırda Norveç’in en eski operası olan 1914 tarihli art-nouveau binaya evsahipliği yapan kentteki bu 15 bin metrekarelik projede, 600 kişilik bir oditoryum, kütüphane, prova salonu, bale merkezi, restoranlar, gençlik merkezi ve eğitim merkezi yer alıyor.
Brisac Gonzalez’ten Edgar Gonzalez, katılan diğer projeler tek bir kütle olduğu halde kendi projeleri cam bir köprü ve bir tünelle birleşen ek bir yapı içerdiğinden öne geçtiklerini belirtiyor.

Gonzalez yeni binanın cephesini parlayan ve sürekli değişen, uçuşan payetlerle kaplı bir elbise olarak tanımlıyor.
Yazı ve Görseller: BD Online
Çeviri: Mimdap



1 Yorum
kemal altın
biblo gibi ve kamusal alana çok yakışmış. kentin süsü ve gururu sanki. bravo.