Foster & Partners, Foreign Office, Hopkins, Wilkinson Eyre ve Oma’nın katıldığı Birmingham john Mardin Kütüphanesi tasarım yarışmasında finalist listeleri belli oldu.

27 Mart günü finalist listeleri açıklanan yarışmaya konu olan kütüphane yenilemesi 193 milyon sterlin civarında bir maliyete sahip olacak. Projensin girişimcisi Capita Symonds olup, 1974’ten kalma kütüphane binasının yenilenmesinin ardından Birmingham Repertory Tiyatrosu için de çeşitli kullanım kolaylıkları düşünülecek.
“Final için seçilen firmaların, oldukça yüksek kalitede bir tasarım yapabilecekleriyle ilgili referansları çok kuvvetli. Simgesel ve kullanışlı bir bina tasarlayabilme ihtimallerinin çok yüksek oluşu da seçmeleri geçmelerini sağladı. Bu finalistlerin açıklanmasıyla birlikte, dünya çapında bir kütüphaneye sahip olacağımız da kesinleşmiş oldu.” şeklinde konuşuyor konsey başkanı Mike Whitby.
Bundan sonrası için, finalistler tekrardan proje alanını ziyaret edip, mevcuttaki binayı inceleyecekler. Gelecek aya, diğer sunuşlar gerçekleştirilecek.
Kaynak: Bd online
Çeviri: mimdap



1 Yorum
sibel uz
yine büyük projeler çıkacak ortaya, acayip belli. şimdi şeffaf zarf içinde imar durumu gibi bekleyen yerlerden bakalım neler oluşacak.