Tasarım: Bower Architecture

Yeni ev sahipleri Cameron ve Nicole, sonunda 1960’lardan beri bölgede önemli bir binayı önleyen bir Ulusal Güven sınıflandırması olan Blackburn’ün Bellbird Bölgesi’ndeki bir konut olan Bellbird evine yerleşti. Çift, aileleri için açık, misafirperver ve rahat bir tek katlı konut istedi ve bu da çalılık ortamının doğal çekiciliğine saygı gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellbird Bölgesi, kritik bir vahşi yaşam yaşam alanı olan Blackburn Bush Koridoru’na uzanan kentsel bir çalılıktır.

 

 

 

 

 

Kaldırımların eksikliği ve yerli bitkilerin baskınlığı, kentsel ortamlarda sakin bir atmosferin korunmasına yardımcı olur. Bellbird House, doğal arazinin etrafına ve içine inşa edildi ve sitenin 41 dikilmiş yerli ağacının hepsi bozulmadan tutuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellbird House’un Konsepti

 

 

 

 

 

 

 

Güzel ağaç kanopileri, çeşitli dokular, kokular, sesler ve çevre renkleri Bellbird House’un tasarımına ilham verdi. Mimarlar, dallar ve bitişik binalar tarafından görüşün engellenmesini sağlamak için zemin seviyesinde daha fazla pencere kurmak yerine, yukarıdaki ağaçlara yukarı ve dışarı manzaralar sunan kuzeye bakan büyük vitrin pencerelerine öncelik verdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

These features ultimately became the centerpiece of the building’s exterior expression, with sloped roofs reaching up to the tree canopies above and Tasmanian Oak used to line the interior. The Australian limestone veneer that runs along the house’s central axis from the front door to the basement sets the tone for the home’s airy, natural aesthetic.
Black-oiled bandsawn Accoya was chosen as an exterior material because it provides a striking setting to the grey-green of the trees and has a vertical grain similar to bark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The couple wanted a home where they could spend time together with their two girls but also have their room to relax and pursue their interests, such as music, reading, and study, so they designed it around a central, open-concept kitchen, dining, and living area that extends to the backyard scenery.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellbird House projesinde yer alan tüm taraflar – mimar, inşaatçı ve müşteri – uyumlu bir şekilde ve birbirlerinin bilgi ve becerilerine büyük saygı duyarak çalıştılar. Yetenekli inşaatçılar tüm son rötuşlara özel dikkat gösterdiler. Bir peyzaj tasarımcısı olan Sam Cox, yerli çimlerle dolu dolambaçlı ve hayali bir bahçe yaptı. Yerel vahşi yaşamı geri getirmeye yardımcı olmak için Cameron ve Nicole, 1400’den fazla yerli bitki dikti ve bir gölet inşa etti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellbird House, banliyö gelişiminde bu hayati ekolojik çevreyi korumak için proaktif önlemler alır. Aile hayatının ve açık hava macerasının merkezi, doğa ve birbirleriyle bir arada hissetmek için bir yer. Bellbird House, 7.1 yıldızlı NatHERS derecelendirmesiyle, pasif ve aktif tasarım konseptlerinin bir kombinasyonunun önemli bir etki yaratmak için birlikte nasıl çalışabileceğinin mükemmel bir örneğidir.
Kuzeye bakan pencereleri vurgulayın, pasif olarak bol miktarda doğal ışığa izin verin ve odadan fazla buhar veya hava alınmasına izin verin. Doğuya ve batıya dikey olarak monte edilen çıta perdeleri, kışın ısınma ışınlarından yararlanırken sıcak aylarda güneşi engelleyebilir. Güney ve batı taraflarında dikkatlice yerleştirilmiş küçük pencereler optimum hava akışı sağlar. Etkili termal olarak kırılmış alüminyum çift cam boyunca kullanılır ve garajda elektrikli araçlar için bir şarj istasyonu bulunur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İzolasyon çıtaları yaygın olarak kullanılır ve ev sıkıca kapatılır. Batı Avustralya’dan gelen doğal kireçtaşı ve PEFC sertifikalı, yerel kaynaklı Gümüş Üst Kül, yağlı Accoya ahşap dış cephesini tamamlar.
İç mekan için, mimarlar tavanlar için PEFC Tazmanya Meşesi ve ana doğrama bileşenleri için katı geri dönüştürülmüş kereste kullandılar ve doğal bir kaynağın yeniden kullanılmasının estetik değerini vurguladılar. Kireçtaşı kaplama ve ana iç mekanlara hidronik ısıtmalı korumalı beton levha binanın sıcaklığına katkıda bulunurken, Avustralya yapımı,% 100 yün halı ek yalıtım sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

 

  • Mimarlar:Bower Mimarlık 

     

  • Metrekare:322 m² 

     

  • Yıl:2021 

     

  • Fotoğraflar: Shannon McGrath 

     

  • Üreticiler:Britton Timbers, Limestone Australia, Lysaght, Viridian 

     

  • Peyzaj Mimarı:Sam Cox Landscapes 

     

  • İnşaatçılar:Net Projeler 

     

  • Proje Mimarı:Jess King 

     

  • Tasarım Ekibi: Jess King, Chema Bould, Anna Dutton, Jade Vidal, Alana Gelbart, Nick Malcher 

     

  • Şehir: Blackburn 

     

  • Ülke:Avustralya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir