Tasarım: Ink Architect
Nur-Sultan şehrinde bir iş merkezinin yeni bir kavramsal projesi oluşturuldu. Geleceğin mimarisini hatırlatan iddialı binada ultra modern ofis alanlarına sahip 32 katlı bir kule teşkil edilirken, şirket müzesi, ticari tesisler, geniş bir otopark, çekici kamusal alanlar ve geniş bir şehir parkı projede bulunuyor.
Yeni iş ve finans merkezi kavramı, plastiklerin oranlarına, düzgün bir şekilde birbirine akan şekillere ve fütüristik tasarıma dayanmaktadır. Lamellerin ritmi ve metal cephelerin delinmesi, ana kompozisyon fikrinin sesini güçlendirir. Kütlede yukarı doğru pürüzsüz bir dinamik aspirasyon denenmiştir.
Mimarinin sıra dışı plastik formu, iş merkezinin iç alanlarını biçimlendirme ilkelerini de dikte etti. Işık, kıvrımlı çizgilerden oluşan odalar, yapı, ekipman ve mobilyaların şeklini ve elemanlarını etkiledi.
Kaynak: www.architectmagazine.com






1 Yorum
Osman Aktürk
Bana kalırsa basma kalıp marka olma kaygısıyla düzenlenmiş çıkıntılar bunlar. Eski Sovyet ülkeleri kent kimliği oluşturmak adına bunları severek yapıyorlar ne yazık ki.