Bölge Ticaret ve Sanayi Odası / Chartier-Corbasson Mimarlar

Mimari: Chartier-Corbasson Mimarlar
Yer: Amiens, Fransa
Yıl: 2012
Alan: 1,800 m²
Fotoğraflar: R.Meffre & Y.Marchand



Mimarlar projelerini şöyle anlatmaktalar:
“Amiens’de, Bouctot-Vagniez belediye sarayı ondokuz-yirmi yüzyılın, Art Nouveau zaferlerinin mimarideki kanıtlarından birisidir. Olağanüstü bir binadır. Projemiz Picardi Sanayi ve Ticaret Odası’nın bölgesel ev olduğunu ve bu eşsiz binanın bir uzantısı olarak tasarlandığını anlatmaktadır.



Projenin temel özellikleri yeni kanat, mevcut bina ve bahçeleri arasında bir bağlantı oluşturarak, yaşayan, yeşil bir kaide sağlamayı hedeflemektedir. Ofisler bu yeşilliklerle dolu kaide üzerinde yer alacaktır. Onlar doğal ışık ve havanın binanın kalbine nüfuz etmesini sağlayacak bir avlu ile birbirinden ayrılmış iki ayrı alanlara yerleştirilmiştir. Ekran-baskı teknolojisinin arkasındaki odaların kullanımı yarattığı ihtiyaçlara göre, gölgelendirme camlı alanlar veya açık bırakarak belirli perspektiflerin korunmasını sağlamaktadır. Güneyinde, yol kenarında yükseltiye, metal örgü bir çift cilt havalandırması için izin vermekte ve böylelikle ofislerde tenha bir atmosfer yaratmak mümkün olmaktadır.


Bahçe yükseklikleri ile ilgili olarak, tasarım sınırları, duvarlar bir kavis olarak, mevcut çevre bölümünü oluşturmakta. Salon bahçeleri gibi geniş perspektifler dışarı açılmakta ve zemin katta bir sıvılaşmış, ışık dolu bir alan yaratarak geniş bir panoramik cumba yükselmekte.




Kaynak:Archdaily
Çeviri:Mimdap


