Abu Dhabi Yas Hotel tamamlanmak üzere

2 Dakika Okuma Süresi

New York merkezli Asymptote Architecture’ın Abu Dhabi’deki Yas Hotel projesinde sona gelindi.

yas-1

yas-2

85.000 metrekarelik alanda 500 odalı otel, Adlar Properties PjSC tarafından inşa ediliyor. Asymptote, bu projeyi 2 yıl önce açılan davetli bir yarışmada, 30 Ekim 2009’da tamamlanarak Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix’sine yetişmesi amacıyla tasarlamış ve yarışmayı kazanmıştı. Otel, aynı zamanda 30 milyar $’a mal olan Yas Marinası’nın ve yine tamamlanmak üzere olan Formula 1 yarış piştinin en önemli mimari yapısı olacak.

yas-3

yas-4

Asyptote’un kurucuları ve ortakları Hani Rashid ve Lise Anne Couture, bu mimari anıt esere, hız, hareket, manzara, sanat, geometri gibi pek çok kavramla eski İslam sanatını ve geleneğini estetik ve şekil olarak ortaya koyacak bir tasarım hazırladı.

yas-5

yas-6

Hani Rashid, binanın tasarımı ve mimarisini “şıklık ve görüntünün mükemmel birleşimi ve uyumlu çekişmesi” olarak tanımlıyor. Rashid, burada sanat ile özellikle Formula 1 gibi bir otomobil yarışının esaslarının bir arada Abu Dhabi’nin kültürel ve teknolojik becerisini ortaya serecek bir yöntem aradıklarını belirtiyor.

yas-7

yas-8

Projenin, belirgin ve güçlü bir mekan hissini çevresine görsel ve yapısal olarak verebilmesi ve Formula 1 ve gerçekleşecek diğer etkinliklere nefes kesici etkisini yansıtması amacıyla tasarlandığı da ekleniyor.

yas-9

Kaynak: Bustler
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir