Birleşik Krallık’ın “en sürdürülebilir” mahallesi Phoenix planlama onayı aldı

Geliştirme şirketi Human Nature, Lewes’teki eski bir sanayi bölgesini , Birleşik Krallık’ın ahşaptan yapılmış en büyük bölgesi olacak 685 evlik sürdürülebilir bir mahalleye dönüştürmek için planlama onayı aldı .

Geçen hafta planlama izni verilen Phoenix, Human Nature’a göre işlenmiş ahşaptan inşa edilecek ve Birleşik Krallık’taki en sürdürülebilir mahalle olacak .

Phoenix projesindeki binalar mühendislik ürünü ahşap yapılara sahip olacak

Human Nature, “7,9 hektarlık bir kahverengi alanın Birleşik Krallık’ın en sürdürülebilir mahallesine dönüştürülmesine yönelik tekliflerin açıklanmasından bir yıl sonra, Phoenix gelişimine bugün planlama izni verildi ve bu vizyoner projeyi gerçeğe bir adım daha yaklaştırdı” dedi.

“Tamamlandığında, Birleşik Krallık’ın en büyük ahşap yapı mahallesi olacak ve sürdürülebilir mekan yapımı ve geniş ölçekte uygulanabilecek sosyal etki için bir plan olacak.”

Eski sanayi sitesinde yer alacak

South Downs Ulusal Parkı’nda yer alan Phoenix, tamamı çapraz lamine ahşap da dahil olmak üzere mühendislik ürünü ahşaptan inşa edilen enerji tasarruflu evler , kamusal alan ve sağlık hizmetleri , perakende satış , konaklama ve endüstriyel alanları içerecek .

Human Nature’ın sürdürülebilir inşaat başkanı Andy Tugby, Dezeen’e, burasının birim sayısına göre Birleşik Krallık’taki en büyük yapısal ahşap mahallesi olacağını söyledi.

 

 

Binaların yüksekliği iki ila beş kat arasında değişecek ve yerel kaynaklı ahşap ve kenevir gibi biyomateryallerden yapılan prefabrik panellerle kaplanacak .

Mahallede nehir kenarında yürüyüş gerçekleştirilecek. Resim: Carlos Penálver 

Sahadaki endüstriyel yapılar, kantin , etkinlik salonu, meyhane, fitness merkezi , çalışma alanı ve stüdyolar da dahil olmak üzere topluluk alanlarının çoğunu barındıracak şekilde yeniden tasarlanacak.

Phoenix’in evleri enerji açısından verimli olacak ve tesis bünyesindeki fotovoltaik panellerden ve tesis dışındaki yenilenebilir enerji tesisinden elde edilen yenilenebilir enerjiyle çalışacak şekilde tasarlanacak.

Tüm nesiller ve karma gelirli insanlar için bir yer yaratmayı hedefleyen 685 konutun yüzde 30’u uygun fiyatlı konutlardan oluşacak; bunların 154’ü hükümetin Yerel Konut Harcırahı oranlarına göre, geri kalanı ise İlk Evler kapsamında inşa edilecek. şeması.

Phoenix , özel araç kullanımından uzaklaşmayı teşvik etmeye yardımcı olmak için elektrikli araba paylaşımları, araba kiralama, elektrikli bisiklet hizmetleri ve servis otobüsleri sağlayan bir hareketlilik merkeziyle, insanlara arabalardan önce öncelik veren, yürünebilir bir mahalle olarak tasarlanacak .

Kamusal meydanlar, bahçeler, topluluk binaları ve alan boyunca uzanan nehir kenarı yolu, sakinler arasındaki etkileşim için tasarlanmış alan sağlayacak.

Projede enerji tasarruflu evler yer alacak 

Phoenix ana planı, İngiltere’deki mimarlık stüdyosu Periscope  ve Arup’ta master planlama ve kentsel tasarım direktörü Kathryn Firth’ten oluşan Human Nature’ın şirket içi tasarım ekibi tarafından tasarlandı .

Plan için geliştirilen tasarımlar İngiltere’deki mimarlık stüdyoları Archio , Ash Sakula , Mae Architects , Mole Architects ve Periscope  ile mühendislik firmaları Expedition Engineering ve Whitby Wood ile işbirliği içinde yapılacak .

 

Phoenix, çeşitli gelir gruplarına sahip insanlara sürdürülebilir konut sağlamayı amaçlıyor. Resim: Carlos Penálver 

Human Nature, eski Greenpeace direktörleri Michael Manolson ve Jonathan Smales tarafından kurulan Lewes merkezli bir geliştirme şirketidir.

Dezeen’de yayınlanan diğer ahşap gelişmeler arasında Loyn & Co tarafından Galler’de sıfır karbonlu konut planı ve Henning Larsen’in Kopenhag’ın ilk tamamen ahşap mahallesi için planları yer alıyor .

 

 

Kaynak: Dezeen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir