TOKYO’DA KADEMELİ İŞ MERKEZİ

3 Dakika Okuma Süresi

Tasarım: OMA

OMA, Tokyo’da cam cepheli basamaklı alışveriş merkezi tasarımını ortaya koyuyor

Editör: Cajsa Carlson

Uluslararası uygulama OMA, Tokyo’da inşaatına başlanan basamaklı terasları ve yeşil çatısı olan bir alışveriş merkezi olan Harajuku Quest’in görüntülerini yayınladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

OMA’nın New York stüdyosu ve emlak şirketi NTT Urban Development için ortağı Shohei Shigematsu tarafından tasarlanan bina, perakende ve yemek alanlarının yanı sıra yaşayan duvarlara sahip bir çatı katına ev sahipliği yapacak.

 

 

 

 

Ticaret merkezinin iki farklı cephesi olacak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

800 metrekarelik Harajuku Quest, japonya’nın başkentindeki Omotesando ve Oku-Harajuku arasındaki bir alanda yer alacak ve iki bölgeyi birbirine bağlamak üzere tasarlandı.

 

 

 

Cephesi, baktığı mahalleye göre farklı bir tasarıma sahip olacaktır. Omotesando’ya bakan taraf, binanın Harajuku tarafında basamaklı teraslar bulunurken, dışbükey bir şekil oluşturmak için üstte ve zeminde arkaya yerleştirilmiş camla kaplı “monolitik, şeffaf bir yüze” sahiptir.

 

 

 

 

Bir tarafı dışbükey bir şekle sahip olacak

 

 

 

 

 

Bu düzen, Harajuku’ya bakan cephenin binayı yaratıcılığı ve kendine özgü gençlik kültürü ile bilinen mahalleye açacağı şekilde tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu taraftaki basamaklı teraslardan ikincisi, stüdyonun kültürel etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir plaza olarak kullanılmak üzere tasarlanmış bir kamu verisine sahip olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 Basamaklı teraslar Harajuku mahallesine bakacak

 

 

 

 

OMA ortağı Shigematsu, “Omotesando ve Oku-Harajuku’nun birleşimi, kentsel bağlamın yanı sıra Tokyo’nun moda ve perakende kültürünün bir ikiliğini temsil ediyor” dedi.

 

 

 

 

“Yeni binanın iki alanı birbirine bağlaması ve iki hikayeyi ifade etmesi çok önemliydi” diye ekledi.

 

 

 

 

“Aynı madalyonun iki yüzü gibi, tek bir bina, yeni bir kamusal koridorla birbirine bağlanan alternatif kişilikleri aktarıyor. Harajuku Quest, Omotesando ve Oku-Harajuku’nun hem görsel hem de programatik bir birleşme noktası olarak hareket ediyor – ziyaretçilerin etkinlikleri deneyimleyebilecekleri bir buluşma yeri ve aynı anda küresel moda ve yerel kültürel sahnenin aurası.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harajuku Quest’te inşaat başladı ve merkezin Şubat 2025’te tamamlanması bekleniyor.

 

 

 

OMA ayrıca yakın zamanda Güney Chicago’da kubbeli bir inovasyon merkezi için tasarımını ortaya çıkarırken, uzun zamandır beklenen Taipei Gösteri Sanatları Merkezi Tayvan’da açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görüntüler:  OMA ve Inplace

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

Mimar: OMA

 

Sorumlu ortak: Shohei Shigematsu

 

Ortak: Takeshi Mitsuda

 

Takım: Timothy Tse, Yuzaburo Tanaka, Kohei Sugishita, Chiao Yang, Fernan Bilik, Tetsuo Kobayashi

 

Yönetici mimar: NTT Tesisleri

 

Yapı: NTT Tesisleri

 

MEP: NTT Tesisleri

 

Peyzaj mimarı: Peyzaj Plus

 

Aydınlatma: Aydınlatma Planlayıcıları Ortakları

 

Grafikler, tabelalar, yön bulma: Daikoku Tasarım Enstitüsü, Bikohsha

 

Genel yüklenici: Kumagai Gumi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir