Çimenli tümseğin altında tuğla havuz evi gizleniyor…

Tasarım: Knox Bhavan

Editör: Jon Astbury

Çimenli bir tümsek, mimarlık stüdyosu Knox Bhavan’ın Kent’teki bir Gürcü evinin arazisinde “neredeyse görünmez” olacak şekilde tasarladığı bu tuğla havuz evini gizliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Müşterinin göze batmayan bir yapı talebine yanıt veren Knox Bhavan, binayı Lloyd Blunt tarafından yeniden tasarlanan daha geniş bir peyzaj tasarımıyla harmanlamaya yardımcı olmak için şantiyedeki mevcut bir eğim ve istinat duvarından yararlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Knox Bhavan, bir Gürcü evinin bahçesinde havuzlu bir ev yarattı.

 

 

 

 

 

 

 

Londra stüdyosu, “Eve dik, pencerelerinden bakıldığında havuz binası neredeyse fark edilmiyor, yalnızca uzunlamasına tuğla omurgası tarafından okunuyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

“Yukarıdan bakıldığında, manzaranın içinde ve neredeyse görünmez,” diye devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çimenli bir höyük binayı gizler

 

 

 

 

 

Havuz evi, bahçenin ortasındaki dikdörtgen bir yüzme havuzunu çevreleyen taş döşeli bir alanın yanında yer almaktadır. Kırmızı tuğlalı cephesi yukarı doğru yükselerek bir oturma alanını barındıran kısa bir sütun dizisi oluşturur.

 

 

 

 

 

 

Knox Bhavan, “York taş yolunun yanında geniş sarmal benzeri bir eğriyle başlayarak, tuğla omurga daha sonra ‘açılır’, bir taraf dünyayı geride tutmak için tırmanır ve diğer taraf yüzme havuzuna tepki verir ve alçak cephesini oluşturur” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bir depolama alanı kontrplak ile tamamlandı

 

 

 

 

 

 

 

Her iki uçta, tuğla duvar, bitişik çiçek tarhlarını sınırlayan “zar zor farkedilebilen” bir kıvrımlı tuğla döşeme çizgisi haline gelmeden önce kısa bir bahçe duvarı oluşturmak üzere alçalmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

İstinat duvarı bir blok sistemle inşa edilmiş, çatı ise yağmur suyunu çevreye akıtarak daha sonra araziyi sulamak için kullanılan bir drenaj matını destekleyen ahşap bir yapıya sahip.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

 

 

Havuzlu evin her iki yanındaki basamaklar, yapının üstüne ve çevresine erişim için yükseltilmiş bir bahçe yolu olarak ikiye katlanan, üzerine çıkılabilen çatıya çıkıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Kesit

 

 

 

 

 

 

İçeride havuz evi, sürgülü ahşap kapılar ve ahşap panjurlarla erişilen bir skylit duş, depolama alanı ve bitki odası içerir. Dış terasla bir süreklilik oluşturan tuğla döşeli zeminlerle tamamlanmıştır.

 

 

 

 

 

Bir sütun dizisi oturma alanını kaplar

 

 

 

 

 

 

 

 

Stüdyo, “Tuğla, iç zemin kaplaması olmaya devam ederken, duş kabini tüp benzeri bir form alırken, duvarları basit beyaz fayanslarla kaplanmış ve yukarıdaki camlı dairesel bir açıklıktan doğal gün ışığı geliyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

“Depolama alanı için kaplama, basit bir şap zemin ve faydacı kontrplak kaplamadır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapı, ışıklıklı bir duş içermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

1995 yılında kurulan Knox Bhavan, Simon Knox ve Sasha Bhavan tarafından yönetilen bir Londra stüdyosudur. Yakın tarihli diğer projeleri arasında Thames Nehri üzerinde sele dayanıklı bir ev ve Londra’da bir okulun iki daireye dönüştürülmesi yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görünüş

 

 

 

 

 

 

 

Birleşik Krallık’ın başka bir yerinde, mimarlık stüdyosu Surman Weston, Surrey’deki bir bahçe alanında, çevredeki manzaraya hakim olacak şekilde beton bir kaide üzerine yükseltilmiş bir havuz evini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The photography is by Knox Bhavan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir