40 metrekare daire

2 Dakika Okuma Süresi

Tasarım: SFARO Architecture


Son üç yıl içinde Tel-Aviv’in yükselen konut fiyatlarının ardından, birçok kişi büyük alanlar kaplayan daireleri satmak ya da satın alma yerine, mevcut dairelerini yenilemek zorunda kaldılar.


Bu daire sahibi de depolama birimleriyle geniş ve ayrı mutfağı ve tam boy bir kraliçe yatak odası dahil olmak üzere 1 yatak odasını, stüdyo daire kavramı içinde dönüştürmeye, yeniden oluşturmaya karar verdi.

Bu özellikli ve şirin dairenin merkezine tesisat-banyo ve mutfak yerleştirilmiştir. Mutfak banyo etrafında 360 derecelik bir sirkülasyon korurken özel bir tasarım çözümüyle toplam alanı 4 bölgeye bölen, mekanı programatik fonksiyonlara ayıran bir anlayış seçilmiştir.

Aslında yatak ve yaşam hacimleri sade, net ve yeterli bir alana sahip düzgün bir tasarım hiçbir zorlamaya girmeden denenmiştir. Bu yolla aslında mekanlar olduğundan da büyük algılanabilecek bir konuma getirilmiştir.

Bu genel 40 m2 lik hacim içerisinde kullanılan sürgülü kapılar çok fonksiyonlu ve çok katmanlı mekan duygusuna daha fazla katkıda bulunmak, günün içinde daire sahibinin çeşitli ihtiyaçları zamana göre değiştirilmesine olanak sağlamaktadır.

Yer : Tel-Aviv, İsrail
Mimarlar : SFARO Mimarlar
Tamamlanan : 2011 yılında
Mimarlar İsimler : Nir Rothem & Bosmat Sfadia Kurt
Fotoğraflar : Boaz Lavi & jonathan Blum Alan : 40 metrekare / 430 sqft
Malzemeler : parke zeminler, temperli cam, MDF plakalar üzerinde beyaz epoksi boya

Kaynak: arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

4 Yorum

  1. cenkmilli

    Koltukta yiyorlar yemeklerini

  2. sevin kara

    Evet yemek nerede yeniyor?

  3. Atilla Güven

    Daire çok temiz çıkmış. Sadelik kendini zorlamaya sokmamış bir “orta” dereceli büyüklükle tamalanmış.

  4. salih şencan

    yemeği nerde ve nasıl yediklerini anlayamadım,dışarda yiyor olduklarını kabul ettiğim bir daire için orijinal bir tasarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir