İtiraz etmediler tapusuz kaldılar

2 Dakika Okuma Süresi

Tire’ye bağlı Dibekçiler Köyü’nden üç yıl önce kadastro geçti, toprakların yüzde 94’ü orman arazisi olarak belirlendi. Köylüler itiraz etmeyince tapular elden gitti.

itiraz-etmediler.jpg

Tire’ye 27 kilometre uzaklıktaki 80 haneli Dibekçiler Köyü’nün yüzde 94’ü, 2007’deki kadastro çalışmasıyla orman arazisi olarak belirlendi. Tapuları ellerinden alınan köy halkının evsiz ve yurtsuz kaldığını ifade eden Dibekçiler Köyü Muhtarı Adem Gökoğlu, evlerinin yanı sıra tarlaları ve bahçelerinin de orman arazisi kapsamına alındığını, bu nedenle mağdur olduklarını söyledi. Gökoğlu, “Köye gelen kadastro memurları, kararlara 10 yıl itiraz etme hakkımızın bulunduğunu söyledi, ancak itiraz edersek, çıkacak 2B Yasası’ndan faydalanamayacağımızı da belirtince itiraz edemedik, çünkü öyle bir durumda, az sayıda köylünün elinde kalan az miktardaki arazi tapularının da iptal edileceği endişesini taşıdık” dedi. Gökoğlu, dertlerine çare olacak resmi muhatap bulamadıklarından yakındı.

“Dava açmaları gerekir”

Tire Tapu ve Kadastro Müdürü Hüseyin Akdi, tapu ve kadastro uygulamalarının kadastro memurlarının yanı sıra muhtar ve köyden seçilen bilirkişilerden oluşan bir komisyon tarafından yapıldığını belirterek şunları kaydetti: “Kadastro çalışmaları üç ay önceden bildirilir. Vatandaşlarımız çalışmalar esnasında arazilerle ilgili belge ve bilgileri iletir. Bilgiler ve ölçümler neticesinde arazilerin mülkiyet durumu askıya çıkarılır. Askı süresi bir aydır. Ama, Dibekçiler köylüleri yasal süre içinde itiraz da etmemiş. Bu durumda eğer mağdur olduklarını düşünüyorlarsa, dava açmaları gerekir.”Kaynak: Milliyet Ege

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir