Yalova Üniversitesi’nin kuruluş ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edilen binalardan Süleymanbey Mahallesi Meteoroloji Müdürlüğü yanında yapılmakta olan belediyeye ait bina, hukuk fakültesi olarak faaliyet gösterecek.

Yine Kazımkarabekir Mahallesi stadyum karşısında yapılmakta olan Yalova Belediyesi ek hizmet binasının bazı bölümleri de mühendislik fakültesine 2 yıl süre ile tahsis edildi. Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, “Kentimizin bir üniversiteye, öğrencilere, öğretim üyelerine ihtiyacı var. Yalova Üniversitesi’nin kentimize kazandırılmasıyla önemli bir avantajımız oldu. Her konuda üniversitemiz ile işbirliğine hazırız. Üniversitenin faaliyete geçmesi Yalova’daki tüm kurumlara daha fazla çalışma yükümlülüğünü getiriyor. Üniversite, Yalova için ciddi bir yatırımdır.” dedi.

Öte yandan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, TİGEM arazilerinin üniversiteye tahsisi konusunda bir sorun olmadığını belirterek, “Şubat ayında törenle 700 dönüm yeri tahsisle alacağız.” dedi. Prof. Dr. Eruslu yaptığı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alınan TİGEM arazisinin 700 dönümlük bölümünün tahsisinde son noktaya gelindiğini belirtti. Arazilerin, şubat ayında Yalova Üniversitesi’ne tahsis edileceğini bildiren Prof. Dr. Eruslu, konuyla ilgili iki itiraz dilekçesinin çözümü için de uğraştıklarını ifade etti. Eruslu, tahsis konusunda Yalova Ziraat Mühendisleri Odası ile başka bir kurumun itirazının bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Bunlardan bu girişimin üniversite faaliyeti olduğunu, bir rant paylaşımı olmadığını söyleyerek dilekçelerini geri çekmelerini isteyeceğiz. Yalova Belediyesi’nin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ve Yalova Üniversitesi’nin yapması gerektiği çalışmalar kademe kademe hepsi yapılmıştır. İnşallah şubat ayında 700 dönüm yeri tahsisle alacağız. İmzayı attığımız gün rektörlüğün temellerini inşallah atacağız. Esentepe diye adlandırılan alana rektörlük binasını yapacağız.”

Kaynak: Zaman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir