İstanbul Levent’teki İETT’ye ait arazi 20 ay önce Sama Dubai firmasına 1 milyar 156 milyon YTL’ye satılmıştı. Ancak aradan geçen sürede Dubai’li firma devam eden mahkeme süreci nedeniyle parayı Büyükşehir Belediyesi’ne ödemedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu satıştan sonra birilerinin sürece çomak soktuğunu ileri sürerek sert eleştirilerde bulundu.
Topbaş şunları söyledi: “Hizmet alımı noktasında kimsenin bizden alacağı kalmadığını sanıyorum. Geçmişte sattığımız İETT arsasının parasını kasamıza koyamadığımızdan hesaplarımız şaştı. Maalesef birileri çomak soktu. Eski rakamla 1 katrilyon kasaya girecekti. Bu İstanbul’un ulaşımına harcanacaktı. Ancak yaşanan süreç herşeyi allak bullak etti. Maalesef bizim bazı insanlarımız bir yerlere çomak sokup bu hizmeti durdurmayı kendilerine maharet sayıyorlar. Siz ne ürettiniz bugüne kadar? Ne hizmet verdiniz? Hangi dikili ağacınız var? Bunu bir gösterin. Şimdi gitsinler, orada piknik yapsınlar. Müteahhitlere olan ödemelerimiz, personelimize olan ödemelerimiz etkilendi.”
Kaynak: NTVMSNBC


