NE DARBE NE DİKTA, YAŞASIN BAĞIMSIZ DEMOKRATİK TÜRKİYE

2 Dakika Okuma Süresi

TMMOB Başkanımız Emin Koramaz’in açıklaması:

NE DARBE NE DİKTA, YAŞASIN BAĞIMSIZ DEMOKRATİK TÜRKİYE

Sömürü, baskı, zulüm düzeninin çeşitli savunucuları el birli…ğiyle ülkeyi mahvettiler. Bu durumdan çıkış yolu askeri darbeler değildir.
Şu an süren kavga bizim için verilen bir kavga değildir. Bizim kavgamız aynı zamanda bu kavganın tarafları iledir. Bizim kavgamız sömürü, baskı, zulüm, işsizlik, yoksulluk düzeni ile, bağımsızlık, cumhuriyet, laiklik, demokrasi, emek ve barış düşmanları iledir.
Bu nedenle, ne AKP karanlığına teslim olacağız, ne de çözümü darbelerde arayacağız.
Askeri darbe girişiminin, camilerden okunan ve halk üzerinde daha ağır bir diktatörlüğe varacak olan cihat çağrılarına dönüşmesi ile yeni bir kaotik ortama giriyoruz.
Bu sürecin görünen sonucu, eğer mücadele etmezsek açık bir diktatörlük, açık bir faşizm ve başkanlık rejimi olacaktır.
Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin halktan, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçleriyle mücadeleye devam edeceğiz.
Örgütlü halkı hiçbir güç yenemez. Birbirimize güvenerek, bunu kanıtlayacağız.,
Bütün sömürücüleri, zalimleri, istismarcıları hayatımızdan kovacağız.
Kahrolsun Faşizm!
Ne Darbe, Ne Dikta, Yaşasın Bağımsız, Demokratik Türkiye!.

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir