Naci Görür, en yakın deprem riski olan bölgeyi açıkladı

1 Dakika Okuma Süresi

 

Naci Görür, Türkiye’de en yakın deprem riskine sahip bölgelere ilişkin konuştu. Karlıova-Erzincan arasındaki Yedisu Fayı’na dikkat çeken Görür, bu fayın 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve bölgedeki yapı stoğunun iyi olmadığını söyledi.

Naci Görür, en yakın deprem riski olan bölgeyi açıkladı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’deki en yakın deprem riski olan bölgelere ilişkin NTV’ye konuştu.

Karlıova-Erzincan arasındaki Yedisu Fayı’na dikkat çeken Görür, “Güney kısımlarında Yeşilyurt-Malatya fayı arasında deprem oldu. Doğu Anadolu Fayı, Kahramanmaraş’taki faylar, Hatay’a dahil büyük ölçüde kırıldı. Açığa çıkan enerji Malatya’ya enjekte edildi” dedi.

Fayın çok yavaş olduğunun altını çizen Görür, 7 üzerinde deprem üretebileceğini söyledi.

Bölgedeki yapı stoğunun iyi olmadığına da dikkat çeken Naci Görür, “Yönetmeliğe uygun inşaat yapılmıyor ve denetlenmiyor” dedi.

 

Kaynak: Birgün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir