Minareye, yandaki binanın üstünde yer bulunabildi

1 Dakika Okuma Süresi

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde bir caminin bahçesinde yer olmayınca 5 katlı binanın üstüne minare dikildi.

Cami derneği yetkilileri, minareye yer bulunmayışının yanı sıra çevredeki yüksek binaların da engel olması sebebiyle, Yeşilyayla Kur’an Kursu’nun da bulunduğu 5 katlı binanın üstüne 9 metrelik minare inşa edildiğini söyledi. 1985 yılında ibadete açılan Yeşilyayla Mevlana Camii’ne daha önce dernek tarafından yaptırılan sembolik minare, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Dernek yönetimi, yıllar sonra yeniden 9 metre yüksekliğinde sembolik bir minare yaptırdı. Yeşilyayla Kur’an Kursu’nun da bulunduğu 5 katlı binanın üzerine dikilen minare ile çevredeki vatandaşlar bölgede cami olduğunu fark edebiliyor.

Kaynak: Zaman

2 Yorum

  1. Hayati Binler

    Yıllardır şu konuyla uğraşıyoruz ki, camilerin yapımı bir usul ve esasa bağlansın. Nüfusa göre caminin büyüklüğü, yürüme mesafesi gözetilerek sıklığının belirlenmesi gerekiyor. Gereğinden fazla Selimiye camileri yapmamak gerektiği gibi, %99,9’u Müslüman olan bir ülkede bir vatandaş cami sorduğunda lütfen “beş yüz metre ileride cami var” dememek gerekiyor.

    Tarihimiz incelendiğinde 35 ila 50 ev bir mahalle kabul ediliyor ve her mahallenin bir mescidi bulunuyordu. Dolayısıyla bu mescitler hem küçük hem de ulaşım yönünden yakın oluyor.

    Ancak şimdilerde biz zavallı insanoğlunun bütün aklı fikri vahşi kapitalizm tarafından işgal edildiğinden; ne huzurlu yaşanacak bir şehir tasarlayabiliyoruz; ne adam gibi ev yapabiliyoruz; ne de adam gibi cami yapabiliyoruz. Varsa yoksa mal-mülk-yat-kat, mercedes ve metres. Böyle bir toplumun ne şehri, ne mimarisi ne de camisi adam gibi olur.

    Ancak ümitsizliğe kapılmayıp hem kendimizi yetiştirmeli, hem de şehir-mimari-cami alanlarında en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Haberdeki gibi saçma sapan işlerin vukubulmasına meydan vermemeliyiz.

  2. mesut şişli

    çok tuhaf, minare şart ve 9 metre, 5 katlı binanın üstüne dikildi yani. şunun fotoğrafını da görseydik keşke ne garip mevzular böyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir