Manisa’da otopark savaşıManisa Barosu ile Manisa Belediyesi, kentteki ana caddelerde devam eden paralı otopark uygulaması nedeniyle mahkemelik olacak.
Paralı otopark uygulamasının iptali için mahkemeye başvurmaya hazırlanan Manisa Baro Başkanı Remzi Demirkol, “Vatandaş belediyenin çözemediği otopark sorununun bedelini ödüyor. Buna duyarsız kalamayız” dedi. Belediye yetkilileri ise uygulamanın yasal olduğunu savunarak paralı uygulamanın devam ettiğini bildirdi.
Kent merkezindeki bazı sokak ve caddelerde, iki yıl önce, belediye meclisi kararıyla, paralı otopark uygulaması başladı. Önceki yıl saati 1 YTL olarak belirlenen otopark parası bu yıl ana caddelerde 2 YTL olarak değiştirildi. Araçlarını park eden sürücülerden 15 dakika sonrasında her saat için 2 YTL alınmaya başlandı. Ara sokaklardan 1 YTL alınmasına devam edildi.
Otopark ücreti tepki çekerken, Manisa Barosu önce uygulamanın durdurulması için belediyeye yazıyla başvurdu, Belediye Kanunu’nun para alınmasına izin verdiği yanıtını aldı.
FATURA VATANDAŞA
Uygulamanın kent içindeki kapalı otopark sıkıntısından kaynaklandığını öne süren Remzi Demirkol, faturanın vatandaşa çıkarıldığını belirterek şunları söyledi:
“Otopark yapımı belediyenin sorumluluğunda olan bir durum. Belediye ev yapılırken otopark yapılması için vatandaştan vergi alıyor. Bunun karşılığında yeterli otopark yapmak zorunda. Baroya paralı otopark uygulamasıyla ilgili yoğun şikayetler geliyor. Yönetim kurulumuzda görüşüp uygulamanın iptali için dava açacağız. Belediye kendi yapması gerekeni yapamayıp faturayı vatandaşa çıkarıyor.”
Kaynak: Hürriyet


