İsviçreli New7Wonders Vakfı, www.new7wonders.com adlı internet sitesinde dünyanın yeni 7 harikasını seçmek için oylama başlattı.
31 Aralık 2008’e kadar sürecek oylamada en çok oyu alan 21 yer finale kalacak. Dünyanın yeni yedi harikası için oylama ise 2010 yılına kadar sürecek. Nevşehir Valiliği, ‘Dünyanın yeni 7 harikası’ oylamasında, Türk halkını Kapadokya için oy kullanmaya çağırdı.
Valiliğin resmî www.nevsehir.gov.tr adresli internet sitesinde, devam eden oylamada, Türkiye’den Kapadokya ve Pamukkale’nin dünyanın 7 harikası adayları arasında gösterildiği; Kapadokya’nın 111., Pamukkale’nin ise 114. sırada yer aldığı duyuruldu. Oylamanın 31 Aralık 2008 tarihine kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, finale kalan 21 doğa harikası arasından ‘dünyanın 7 harikası’nın belirlenmesi için de 2010 yılına kadar oylamanın süreceği kaydedildi.
Kaynak: Zaman


