Güç ve güzelliğin sergisi

1 Dakika Okuma Süresi

İstanbul’da açılan boncuk sergisinde, taç, küpe, kolye, yüzük, halhal, pazıbent gibi takılar sergileniyor
İstanbul Arkeoloji Müzeleri, insanoğlunun güzellik ve güce olan düşkünlüğünü gözler önüne seren “Boncuk: İnanç, Güç ve Güzellik” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergide, çağlar boyunca inanç, zenginlik, güç, sosyal konum ve güzellik ifade eden bir unsur olarak kullanılan boncuktan yapılan, neolitik dönemden Bizans dönemine kadar geçen sürede ortaya konan taç, küpe, kolye, yüzük, pazıbent ve halhal gibi takılar yer alıyor.

Boncuklarla birlikte aynı dönem vazolar, heykelcikler ve kabartmalar gibi üzerinde boncuk, amulet, sarkaç betimi bulunan diğer objelerin de görülebildiği sergide, boncukların kullanımları ile ilgili dönemin somut verileri de gösteriliyor.

Geniş bir zaman kesitini kapsayıp, kronoloji esas alınarak sergilenen eserler, Klasik Eserler Bölümü ve Eski Şark Eserleri Müzesi koleksiyonlarından seçildi.

Sergi, 23 Nisan 2008 tarihine kadar İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Evrensel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir