Gazze Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, bombardıman ve ekipman yetersizliği nedeniyle enkazların altında kalan cesetlerin çıkarılamadığını söyledi.

DUVAR – İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze’nin Refah kentindeki Filistinli Azzum ailesinin evine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 12 sivil hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan Gazze’deki Sivil Savunma Birimi, İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazı altında binlerce ölü bulunduğunu, süregelen bombardıman ve ekipman yetersizliği nedeniyle cesetlerin çıkarılamadığını bildirdi.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, Gazze’deki İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamasında, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne karşı düzenlediği saldırılarda sivil savunma ekiplerini sürekli şekilde hedef alındığını belirtti.

AA’nın aktardığına göre Basal, “Binlerce şehit hâlâ enkaz altında ve onları çıkaramıyoruz. Kabiliyet ve mekanizmalarımızda açık ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde enkaz altındaki cesetlere ulaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazze’de sivil savunma ekiplerini destekleyecek ekip ve mekanizmaların devreye sokulması çağrısını yinelediklerini vurgulayan Basal, “Ekiplerimiz İsrail bombardımanının sürekli hedefi haline geldi” ifadelerine yer verdi.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150’den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 207’ye yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 254 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi’nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. (DIŞ HABERLER)
Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr


