Ege ve Akdeniz’in en büyük yapı buluşmasını gezmek ve bölgedeki inşaat sektörünün durumunu değerlendirmek üzere Kültürpark’ta düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı’nı ziyaret eden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, sektör ve fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fuara-katilmayanin.jpg En az 3 hol dolmalıydı
Fuarda İzmirli yapı firmalarının yeniliklerini görme fırsatı bulduğunu kaydeden Demirtaş, “İnşaat sektörünün yapısal sorunları var. Şu anda İzmir’de özellikle konut sektöründe talep daralması var. Bunun sonucu olarak yap-sat sektörünün durumu çok iyi değil. Yap-sat sektörü inşaat yapmak istese de uygun arazi bulamıyor. Oysa sorunları çok olan bir sektör ve bu fuara da yansımış gözüküyor. Çünkü tek hol doldurulması hiç normal bir şey değil. Aslında dolu dolu tek hol ama en azından üç hol olması lazım. İzmir büyük firmalarının da katılmaması aslında ben yadırgıyorum. Bu fuarlara katılmazsa İzmirli firmlaarın şikayet etme hakkı olmaz” dedi.

Kapı kapı dolaşmayın
İşlerin azaldığı, talebin daraldığı zamanda fuarların daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi: “İş daraldıysa müşteri aramanın yolu kapı kapı dolaşmak değil, bu fuarlara iştirak etmektir. Şimdi adım başı sektörden insanları görüyorum ve ciddi bir ilgi gözlemliyorum. Mimarları, mühendisleri, inşaat firmalarını görüyorum. ”

Kaynak: Hürriyet Ege

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir